fbpx
VHP- kandidatenlijsten goedgekeurd: Jogi niet weggestemd

Het partijcongres heeft de VHP-voordrachten voor alle volksvertegenwoordigende lichamen vanmiddag goedgekeurd. Ook de kandidatuur van parlementariër Mahinder Jogi is goedgekeurd.

Volgens een congresganger is de vergadering vredig verlopen. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft voor het congres uitputtend met de diverse kandidaten gesproken; ook met de ontevreden groep van Saramacca.

Er is consensus bereikt. Ook het financieel verslag is goedgekeurd.

De kandidatuur van Jogi is om diverse redenen gehandhaafd, werd naar voren gebracht door Santokhi. Hij meent dat gekeken moet worden naar het nationaal belang en niet slechts naar de kandidatuur van een persoon. De kandidatenlijst is voor 80% vernieuwd; er is sprake van vernieuwing en verjonging en komen slechts 4 personen terug op DNA-niveau.

Ook op het niveau van de ressort -en districtsraadsniveau is er vernieuwd. Santokhi wees er verder op dat de kandidaatlijsten op democratische wijze tot stand zijn gekomen.

Er was slechts 1 kandidatenlijst op het niveau van DNA-kandidaat;- DR-kandidaat en RR-kandidaat. Dus zij de kandidaten voor volksvertegenwoordigde lichamen bij acclamatie gekozen. De partijraad heeft voordrachten van de kandidaten op alle niveaus goedgekeurd en bekrachtigd. Het hoofdbestuur is verder gemandateerd om bij eventuele opengevallen vacature in te vullen.

De VHP heeft de volgende posities in V7-verband:

– DNA niveau landelijk : 13 posities en schaduw 24 posities
– DR niveau landelijk : 28 posities en schaduw 16 posities
– RR niveau landelijk : 194 posities en schaduw 76 posities.

De DNA-kandidaten:

Paramaribo: Glenn Oehlers, Riad Nurmohamed, Dew Sharman en Kishan Ramsukul
Wanica: Chandrikapersad Santokhi, Azizkoemar Gajadien, Krishna Hussainali-Mathoera en Barkatoela Mohab Ali
Saramacca: Mahinder Jogi
Commewijne: Sheilendra Girjasing
Nickerie: Djoties Jaggernath, Jeetendra Kalloe en Harriet Ramdien

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)