VHP installeert twee Javaanse kernen in Nickerie

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft het afgelopen weekend aan het hoofd van een delegatie twee nieuwe kernen geïnstalleerd in het rijstdistrict Nickerie te Sidoredjo. Het gaat om de kern Sidoredjo en Groentenweg.

De installatie van beide kernen vond plaats ten huize van de familie Redjosetiko. De kern Sidoredjo bestaat uit 34 leden en die van de Groententenweg uit 35 leden.

Het is de eerste keer dat de VHP kernen heeft op Sidoredjo. De kernen bestaan uit Surinamers van Javaanse afkomst. Opvallend hierbij is dat beide kernen bijna 80% uit jongeren beneden de 27 jaar bestaat.

“Met deze stap hebben deze Nickerianen te kennen gegeven dat ze hoop en vertrouwen hebben in de Oranje partij. Steeds meer mensen in alle districten beginnen hoop en vertrouwen te krijgen in de VHP, de Orange movement”, schrijft de partij in een persbericht.

Santokhi gaf de garantie dat na het verwerven van regeermacht ontwikkelingsplannen integraal zullen worden uitgevoerd, waardoor duurzame ontwikkeling ook in het rijstdistrict zal worden gebracht. “Maar om dit doel te bereiken heeft de VHP het volledig mandaat nodig van de kiezers, tenminste 28 zetels”, onderstreepte hij.

De aanwezigen gaven aan dat zij alles op alles zullen zetten om de 5 zetels binnen te halen voor de

partij. Naast de installatie van de kernen mochten de voetbalteams van Sidoredjo en SV Spoednick voetballen in ontvangst nemen uit handen van voorzitter Santokhi.(GFC)

Overige berichten