fbpx
VHP installeert 6 kernen in ressort Jarikaba

In het ressort Jarikaba te Saramacca, heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi maandag 6 kernen geïnstalleerd.

Twee van die kernen bestaan uit Surinamers van Haïtiaanse komaf. Dat haast elke week nieuwe kernen bijkomen, is dat voor de Oranje beweging geen nieuwigheid meer, omdat de toestroom van nieuwe VHP’ers, ernorm is, schrijft de partij.

Vermeldenswaard is dat een 50-tal Surinamers van Haïtiaanse afkomst, hebben besloten zich in een VHP-stootgroep te verenigen. “Deze Surinamers van Haïtiaanse komaf voelen net als de andere burgers van Suriname in hun portemonnee. Deze hardwerkende Surinamers die hun familie ondersteunden in het armste land op het Westelijk halfrond, kunnen dat niet meer”.

De hoge koers voor de USD heeft hen die mogelijkheid ontnomen, haalt de partij aan. “Vroeger was SRD 280 voldoende om USD 100 humanitaire hulp naar het land van herkomst te sturen teneinde aldaar het leed te verzachten”.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.