fbpx

VHP Houttuin helpt schoolkinderen uit arme gezinnen

De ressortraadsleden (rr-leden) van de politieke partij VHP van het ressort Houttuin in het district Wanica hebben afgelopen weekend een project uitgevoerd ten behoeve van schoolkinderen wiens ouders het niet zo breed hebben.

Meer dan 20 kinderen uit verschillende wijken van het ressort zijn bedacht met een waardebon, waarmee ze schoolspullen kunnen kopen. Dit project is tot stand gekomen met financiele hulp van de VHP-parlementariers Asiskumar Gajadien en Krishna Hussainai-Mathoera.

De overhandiging van de waardebonnen vond plaats op het sportcomplex van SV Houttuin. De rr-leden van Houttuin stellen dat onderwijs de sleutel is tot succes in de samenleving. ‘Daarom ondersteunen we zoveel mogelijk onderwijs gerelateerde projecten. Laatst hebben we alle best geslaagden uit het ressort gehuldigd. Nu dit schoolpakkettenproject. We weten dat de nood hoog is en dat veel ouders van sociaal zwakke gezinnen heel moeilijk hun kinderen kunnen voorzien van alle schoolbenodigdheden. Door de forse koersstijging van de vreemde valuta zijn de prijzen in de winkels heel hoog. Een slijper kost al SRD 5. Daarom komen we ze tegemoet om hun nood te verlichten’, geven de rr-leden aan.

Parlementariër Gajadien is uitlandig en kon niet aanwezig zijn. Hij ondersteunt jaarlijks de schoolkinderen binnen het ressort Houttuin. Zijn collega Mathoera, die wel aanwezig was, haalde aan dat zij ook uit een heel arm gezin is gekomen.

‘We moesten ook met de minste middelen naar school gaan. Rijst met thee en met badslippers gingen we naar school. Maar door hard in te zetten ben ik vandaag parlementarier geworden. Jullie kunnen dat ook, als jullie je best doen op school’, moedigde ze de aanwezige kinderen aan. ‘Wie weet dat jullie later ingenieurs, artsen, leerkrachten en politieagenten zijn’, gaf ze aan. ‘Vandaag helpen we jullie met het beetje dat we kunnen permitteren, als jullie werken kunnen ook jullie andere kinderen helpen’, aldus Mathoera.(GFC)

Overige berichten