fbpx

“VHP had geen vergunning nodig voor vergadering in Bernarddorp”

GFC NIEUWS- De VHP ontkent in een verklaring ten stelligste dat zij een vergunning nodig zou hebben om te vergaderen in een dorpsgemeenschap, zoals Bernarddorp.

“Er was toestemming gegeven door de kapitein en dat is voldoende,” geeft de partij als reactie op een bericht van BIC Para dat de vergadering in Bernarddorp door de politie werd gestopt, omdat de partij niet beschikte over een vergunning.

“De VHP heeft in vele dorpen reeds vergaderd en daarbij was alleen toestemming van de kapitein nodig. Zo is het gegaan in Kwamalasamutu en in vele andere dorpen. Indien de dc dichtbij is, wordt die beleefdheidshalve in kennis gesteld, maar er wordt geen vergunning aangevraagd,” voert de partij verder aan.

In het geval van Bernarddorp is de vergadering gehouden in het gemeenschapshuis en behoudt het dorpsbestuur zich het recht voor om wel of geen toestemming te geven voor het gebruik daarvan. De VHP heeft dus met instemming van het dorpsbestuur gewoon haar vergadering gehouden en afgerond. De politie kwam inderdaad ter plaatse, maar heeft de vergadering niet gestopt, verduidelijkt de partij.

BEKIJK OOK
Gezin dakloos door brand

“Wanneer de districtscommissaris meent dat er in elke dorpsgemeenschap een vergunning voor een vergadering nodig is, dient hij hierover contact te maken met het lokaal dorpsbestuur. Dit dient dan voor het hele land te gelden, dus ook voor elk dorp in Sipaliwini.

“Onze grondwet geeft in art. 20 overigens “het recht van vreedzame vereniging en vergadering” met name wanneer de openbare orde niet in het geding is. Dc’s zijn steeds meer een verlengstuk van de politiek geworden en zijn er op gebrand om oppositiepartijen het leven zuur te maken, terwijl hun eigen partij geen strobreed in de weg wordt gelegd,” aldus de VHP.