fbpx
VHP had aangepaste Divali-viering

GFC NIEUWS- De VHP organiseerde donderdag in het partijcentrum een aangepaste Divali-viering vanwege Covid-19.

Aanwezig waren onder andere president Chandrikapersad Santokhi, first lady Melissa Santokhi, hoofdbestuursleden, VHP- erevoorzitter Ramdien Sardjoe, partijcongresvoorzitter Jules Ajodhia, ministers, DNA -en Staatsraadsleden.

De president sprak de aanwezigen toe en gaf aan dat het de eerste keer is dat een president van Suriname in het partijcentrum van de VHP een dia aansteekt en het ook de eerste keer is dat de nieuwe regering Divali viert.

Maar volgens de president komt het Divali-festival op het juiste moment; “we hebben overgenomen en er was duisternis op vele gebieden en de duisternis nam met de dag toe. Maar door hard werken en bidden, kunnen we nu stellen dat er nu licht begint te schijnen, licht over bepaalde duisternissen en we gaan op deze manier door.”

De president gaf ook aan dat Divali in het teken staat van de God Lakshmi en vergeleek die met de vrouwen binnen de partij en verwees naar de vrouwen in de ministerraad, de Staatsraad, de DNA maar ook binnen de structuren van de partij.

De president ging ook in op de financiële tegemoetkoming over de maanden november en december, dat dit gezien moet worden als een lichtpunt in het teken van de donkere en zware tijden die het volk meemaakt en ze ook recht hebben op een lichtpunt in hun duistere dagen. Tot slot gaf de president aan dat ze hard zullen blijven werken tot het licht over het hele volk en land zal schijnen en wenste alle aanwezigen en de gehele Surinaamse bevolking een Shubh Divali toe.

Na de toespraak van de president ging Pandit Nandoe in gebed voor en de president en de first lady staken de eerste dia aan. Hierna volgden de aanwezige structuren en groepen tot alle dia’s op de tafel aangestoken waren en licht in de duisternis uitstraalden.

De VHP wenst de Surinaamse gemeenschap een Shubh Divali toe, moge het licht de duisternis overwinnen en dat we samenwerken om samen te genieten van een Suriname waarin we gelukkig kunnen leven.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…