fbpx

VHP geeft donatie aan vissersgezinnen zeepiraterij

Woensdag heeft de VHP een donatie gegeven aan vissersgezinnen. Ondervoorzitter Aziz Gajadien van de VHP memoreerde de barbaarse overval van de zeepiraten op vissers in onze territoriale wateren. Hij zei dat de VHP meeleeft met de slachtoffers en nabestaanden.

Na de gruwelijke overval heeft de VHP samen met enkele ondernemers er meteen werk van gemaakt om de slachtoffers hulp te bieden. Ondernemers en structuren in New York, die een goede band hebben met de VHP hebben ook ondersteuning geboden.

VHP-voorzitter Chan Santokhi hield de aanwezigen voor dat “we in de Olifant zijn om onze steun en respect te tonen voor mannen en vrouwen die zwaar werk doen, vaak onder zeer moeilijke omstandigheden. Medeburgers die vaak onzichtbaar bezig zijn en hun bijdrage leveren aan onze samenleving, aan onze economie. De vissers zorgen ervoor dat er vis op tafel is voor de burgers. En voor anderen dat ze op feestjes kunnen genieten van jumbo garnalen. Sommige van deze vissers hebben onlangs een hoge prijs betaald tijdens hun werk. Ze hebben betaald met hun leven”.

BEKIJK OOK
Clifton Jongaman wordt ook gezocht in zaak Joël 'Bordo' Martinus

In totaal hebben elf nabestaanden en overlevenden van de visserstragedie op zee, elk SRD 1000 en US$ 100 dollar ontvangen.(GFC)