fbpx

“VHP gaat voor een kabinet met eerlijke en integere mensen”

GFC NIEUWS- “Zonder de corruptie aan te pakken, gaan we de crisis niet kunnen oplossen.

“Voor de VHP is belangrijk om eerlijke en integere mensen te hebben in het kabinet. Als onze mensen in de fout gaan, moeten we niet de wet wijzigen, maar de personen achter slot en grendel zetten,” zegt het assembleelid Krishna Mathoera van de VHP.

Mathoera sprak op een VHP ressortvergadering in het Rensproject afgelopen zondag. De partij meldt dat de vergadering druk was bezocht en alle lagen van de bevolkingsgroepen aanwezig waren.

“De bromtji djari was duidelijk zichtbaar. De jongeren waren goed vertegenwoordigd. Tijdens deze ressortmeeting zijn er verschillende issues aan de orde gesteld door de diverse sprekers.”

Rabindre Maharban zei: “we hebben bekwaamheid nodig, we hebben integere mensen nodig om dit land te kunnen besturen. We hebben goed bestuur nodig om welvaart en welzijn te brengen voor de hele samenleving.”

Rita Elsenhout benadrukte dat “de mensen niet afhankelijk willen zijn van een pakket, wij verdienen meer dan een pakket. DDB en consorten: de tijd is aangebroken om plaats te maken voor anderen.”

BEKIJK OOK
Economische illusies van valse profeten

Volgens Kenny Liu gaat de VHP ervoor zorgen dat we economische groei krijgen. “Dit gaan we doen door de productiesector te stimuleren en het aanbieden van betaalbare beroepsonderwijs in alle districten.”

Ronny Aloema beloofde dat de VHP ervoor gaat zorgen dat SOSIS, een moderne nationale sportpark wordt.

Volgens VHP-topper, Dew Sharman, heeft Rensproject waar de VHP van oudsher minder stemmen kreeg, zich achter de Orange Movement geschaard en daarmee is de eerste zetel in Paramaribo verzekerd.

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf aan dat de VHP geen politieke partij is die etniciteit bundelt, maar een Surinaamse partij die Surinamers bundelt. “In eenheid zijn we in staat de crisis aan te pakken, in eenheid zijn wij in staat grote problemen op te lossen.”

De voorzitter haalde voorts aan dat er een herschikking van de leningen zal plaatsvinden over de rente en terugbetaling. Investeerders en goedkoop kapitaal zullen worden aangetrokken, natuurlijke hulpbronnen zullen ontwikkeld worden, een fonds zal opgezet worden voor middelgrote en kleine bedrijven en trainingen zullen verzorgd worden voor drop-outs.