fbpx

VHP: Fitch heeft geen vertrouwen in regeringsbeleid

GFC NIEUWS- Het internationaal ratingsbureau Fitch heeft volgens de VHP er geen vertrouwen in dat het economisch beter gaat worden in Suriname.

Dat is in de kern het oordeel van het ratingsbureau over het beleid van de regering Bouterse-Adhin, concludeert de VHP.

Het bureau heeft daarom de vooruitzichten voor Suriname verlaagd van ‘stabiel’ naar ‘negatief’.

Het regeringsbeleid en negatieve scores door internationale bureaus maken het nog moeilijker om geld op de internationale markt te lenen. Suriname is daardoor volgens de VHP gedwongen om tegen hoge rentes te lenen en daardoor hogere lasten voor het land.

Hoewel er macro-economisch gezien wat groei is en de inflatie minder hard stijgt, ziet ook Fitch dat de regering de financiën niet onder controle heeft.

BEKIJK OOK
Menstruatiearmoede in Suriname pak je niet aan met verkoopdagen

De VHP maakt zich net als Fitch zorgen dat met het oog op de verkiezingen de regering verschillende showprojecten zal lanceren, met ongedekte financiering.

Ze laat het begrotingstekort oplopen en continueert monetaire financiering door de Centrale Bank. De regering Bouterse/Adhin zadelt land volk op met groter schulden die uiteindelijk op het bord komen van de burgers.

“Eigenlijk zegt Fitch in diplomatieke woorden wat het volk al lang weet: ‘a regering disi no man drai a kondre’. Het is tijd voor een nieuwe regering, tijd voor een nieuw beleid, een beleid dat vertrouwen geeft en de deuren naar de wereld opent,” aldus de VHP.