VHP feliciteert medaillewinnaars Odesur

De VHP zegt heel erg trots te zijn op onze atleten die medailles hebben veroverd op de Odesur Games in Bolivia. “Het doet ons erg goed dat wij als klein land in staat zijn op wereldniveau, succesvol te kunnen meten met atleten van andere landen, wat op zich weer inspirerend kan werken voor vele Surinaamse jongeren”.

Renzo Tjon A Joe heeft in het Olympisch zwembad van Centro Acuático GAMC goud gewonnen op de 50 meter vrije slag en brons op de 100 m vrije slag. Miguel van Assen heeft op het onderdeel hink-stap-springen goud gewonnen met een sprong van 16.81 meters, een nieuw Odesur-record. Voor van Assen is dit de derde gouden plak in zijn sportcarrière.

Het succes is volgens de VHP te danken aan hun ijver, veerkracht, liefde voor de sport en drang om te winnen. “Ze hebben bewezen uit goede hout te zijn gesneden. Deze atleten zijn een goed voorbeeld voor ons allen. Door hun toewijding en hard werken hebben ze hun doel bereikt. Deze geweldige atleten zijn een inspiratiebron voor iedereen”.

De partij feliciteert de medaillewinnaars, de familie, de Atletiekbond en de Surinaamse gemeenschap met het behalen van deze geweldige prestatie.(GFC)