VHP: duurzaam en verantwoord management natuurlijke hulpbronnen noodzakelijk

GFC NIEUWS- Recente berichten als zou een grote olievondst op komst zijn, houden volgens de VHP terecht velen in de samenleving bezig.

Ontwikkelingen in ons nabuurland en nationale ervaringen, maken ons allen alert.

De VHP is van mening dat alle autoriteiten verantwoordelijk moeten omgaan met informatieverschaffing, die snel speculatie en valse hoop kan wekken.

De VHP verwelkomt elke economische bron van potentiële inkomsten die volk en land ten goede moeten komen.

“De huidige financieel-economische malaise, ontstaan door bestuurlijk en financieel mismanagement van de regering Bouterse-Adhin, heeft ons volk armer gemaakt,”zegt de VHP.

De partij is een voorstander van duurzame en verantwoordelijke ontwikkeling van onze natuurlijke hulpbronnen.

“Goed, transparant, milieuvriendelijk en op het landsbelang gericht management van de bronnen, zoals olie, gas, goud, graniet, diamant en marmer, is belangrijk om het maximale eruit te halen voor de Surinaamse bevolking en toekomstige generaties.”

De VHP vindt dat er geen valse hoop gecreëerd moet worden, “omdat we weten dat al wordt er olie vandaag gevonden, het nog enkele jaren zal duren voordat de voordelen voor de Surinaamse economie en samenleving merkbaar zullen zijn.”

“Natuurlijke hulpbronnen zijn geen eigendom van de regering, politici, staatsbedrijven, of multinationals. Het zijn potentiële rijkdommen die behoren aan het volk van Suriname.”

“We kiezen politici om dat voor ons te organiseren. Ze zijn er voor het volk en niet andersom. De hele bevolking moet daadwerkelijk profijt ervan hebben en niet een kleine groep van politici en zakenmensen.”

“Met zijn allen moeten we ervoor waken dat het aandeel van de Surinaamse bevolking in de toekomstige operaties, verpand zal worden door leningen aan te gaan of erger nog door het aandeel voor weinig geld te verkopen, alleen maar om een tijdelijk voordeel te halen.”

Tenslotte wijst de VHP erop dat goed bestuur en creatie van noodzakelijke institutionele voorzieningen zoals het Spaar – en Stabilisatiefonds effectief moeten worden gemaakt.

Als de regering dit tijdig had geïmplementeerd, had het volk daar nu al profijt aan kunnen hebben.

“De VHP zal als zij regeerverantwoordelijkheid krijgt zekerheden inbouwen dat verantwoord wordt omgegaan met het belang van de Surinaamse bevolking”, haalt de partij tenslotte aan.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer nieuws

Overleg op hoog niveau in Lawagebied

GFC NIEUWS- Granman Ipomadi Pelenapin, zijn traditionele leiders en de leiders van de Wayana aan de Franse kant van de Lawarivier hebben besloten dat door…

DSB weer open na goed onderhoud met CBvS

GFC NIEUWS- De directie van De Surinaamsche Bank heeft vanmorgen in een breedvoerig onderhoud met de Governor van De Centrale Bank van Suriname (CBvS) goede…

Dienstverlening SZF niet gestopt

GFC NIEUWS- De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van de Surinaamse autoriteiten nopen de Stichting Staatsziekenfonds (het SZF) verantwoordelijkheid te nemen in het niet verder…

Petitie tegen nieuwe Valutawet

GFC NIEUWS- Twee bezorgde burgers, Alven Roosveld en Patrick Robles de Medina, hebben het initiatief genomen voor een online-petitie tegen de nieuwe Valutawet, want ook…