VHP Congres geeft Santokhi breed mandaat voor deelname aan verkiezingen 25 mei

GFC NIEUWS- Het Partijcongres van de VHP heeft het hoofdbestuur van de partij zondag unaniem breed mandaat gegeven om aan de verkiezingen van 25 mei mee te doen.
Voorzitter Santokhi noemde het een “krachtig mandaat” aan het hoofdbestuur “om al het mogelijke te doen om bij de aanstaande verkiezingen maximale verkiezingswinst voor de VHP te behalen”.
Santokhi zegde het congres toe dat hij hieraan uitvoering zal geven “vanuit onze eigen kracht en het geloof in ons eigen kunnen”.
“We hebben vandaag weer een belangrijke stap gezet op weg naar de verkiezingen op 25 mei a.s. De VHP gaat door met het veldwerk en de mobilisatie van ons volk om Suriname te redden. Om Suriname weer terug te geven aan het volk. Om Suriname weer veilig te maken, om Suriname weer eerlijk te maken, om Suriname weer gezond te maken. Een Suriname waar mensen weer zekerheid hebben”, aldus Santokhi.
Het Congres keurde unaniem de financiële verslagen van het afgelopen jaar goed. Ook nam het congres het verkiezingsprogramma 2020 -2025 met algemene stemmen aan, evenals de Grondbeginselen en Ideologie van de VHP.
Deze laatste twee documenten zijn via de website van de VHP (www.vhp.sr) te downloaden. Ze waren al aangeboden op de verjaardag van de VHP op 18 januari en zijn nu dus definitief goedgekeurd door het Congres.
De achterban en structuren zijn opgeroepen om nauwlettend alle verdachte ontwikkelingen van mogelijke fraude met stemkaarten en kiezerslijsten in de gaten te houden.
Santokhi riep mensen op om allemaal te verifiëren dat ze op de kiezerslijst staan. “Zorg er tijdig voor en neem het bewijs mee, zodat je altijd kan laten zien dat je op de lijst moet voorkomen”.
Het Congres werd bezocht door ongeveer duizend personen, waaronder veel toehoorders van nieuwe functionele kernen. Deze kernen zijn op het Congres administratief statutair geaccepteerd, zodat zij op het volgende congres op 29 maart ook stemrecht hebben. Op dit congres in maart zal de VHP haar kandidaten zal presenteren.