VHP condoleert familie Radhakishun

Met grote verslagenheid heeft de Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) kennisgenomen van het heengaan van mevrouw Roshnie Radhakisun, directeur van Radika (Radio Dihat Ki Awaz, “de stem van het district”.

Mevrouw Radhakishun, meer bekend als Roshni didi, was een voorbeeldvrouw voor alle vrouwen, maar nog meer voor de districtsvrouwen. Bijkans 60 jaar heeft ze haar krachten gegeven in de omroepwereld met programma’s over vrouwen, religie, cultuur, tradities, het Hindi/Sarnámi taalgebruik.

Haar motiverende stem op de radio in het bijzonder naar de vrouwen en jongeren toe zal zeker gemist worden. Radhakishun was een begrip op de radio en bekend van programma’s zoals “Auraton ki duniyá”, (de Wereld van de Vrouw) en het kinderprogramma Chanda Mama Dur Hé.

In het programma “Auraton ki duniyá”, behandelde zij verschillende onderwerpen, zonder een blad voor de mond te nemen, als het ging over empowerment van vrouwen.

Ze was een vooraanstaand voorvechter van sociale rechtvaardigheid en gerechtigheid. Ook de politiek liet haar niet onberoerd.

De familie Radhakisun is geen onbekende binnen de VHP en verliest de partij in haar een krachtige ondersteuner. De grote VHP-familie condoleert de familie en de gemeenschap. “Moge haar ziel de eeuwige rust krijgen”.(GFC)