fbpx
VHP: China een belangrijke ontwikkelingspartner

GFC NIEUWS- Vandaag, 20 oktober 2020, is het 167 jaar geleden dat de eerste groep Chinese contractarbeiders in Suriname voet aan wal zette.

De eerste Chinezen zijn in 1853 naar Suriname gekomen als contractimmigranten voor de plantages. Dat was een eerste groep uit Java afkomstige Chinezen. Daarna zijn er meerdere immigranten uit China gekomen.

Thans maakt de Chinese gemeenschap een belangrijk deel uit van de Surinaamse samenleving. De Chinezen bekleden verschillende functies in de samenleving en zijn goed geïntegreerd, niet alleen in onze samenleving maar ook in de VHP.

De VHP heeft een DNA-lid van Chinese komaf. Met hun ijver en door hard werken vervullen onze Chinese broeders en zusters een grote rol in de sociaal economische ontwikkeling van ons land.

De VHP is trots op de Chinese gemeenschap en waardeert de grote bijdrage die zij levert aan de ontwikkeling van ons land. De Chinezen zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Ze hebben hun stempel gedrukt op allerlei gebied, ze zijn hier gekomen met een stukje idealisme, een droom van vooruitkomen en dat hebben ze gerealiseerd.

De VHP als politieke partij koestert goede samenwerking en goede relatie met bevriende naties, zo ook met de Volksrepubliek China en de Chinezen in Suriname. Naast andere landen is de Volksrepubliek China ook een belangrijke ontwikkelingspartner voor Suriname. Vanuit wederzijds belang en wederzijds respect draagt de Volksrepubliek China op verschillende manieren bij aan de nationale ontwikkeling van ons land.

De basisprincipes van het buitenlands beleid van de VHP zijn: op zoek gaan naar oplossingsmodellen voor samenwerking en steunverlening voor verlichting van de heersende sociaal – economische situatie, en het ontwikkelen van strategieën om sterkere diaspora – betrokkenheid bij de ontwikkeling van Suriname te bevorderen.

De Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) wenst de gehele samenleving, maar in het bijzonder de Chinese gemeenschap een vreugdevolle herdenking van 167 jaar Chinese immigratie toe.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.