fbpx
VHP bezorgd over verpanden Afobakastuwdam

GFC NIEUWS- De VHP heeft met grote bezorgdheid kennisgenomen van de berichten dat de regering van plan is de Afobakastuwdam te verpanden voor 500 miljoen USD.

De VHP zal niet accepteren dat vele generaties Surinamers het slachtoffer worden van de incompetentie en corruptie van deze regering en wenst het volgende te verklaren:

De reden van de grote haast bij de behandeling van de Suralco-deal is nu geopenbaard. Het enige doel was om de Afobakastuwdam te misbruiken voor de ontembare leenzucht van deze regering. Hiertoe zijn de belangen van het volk opzijgezet.

Suriname zit niet alleen met een vreselijk nadelige Suralco-deal maar dreigt nu ook de Afobakastuwdam te zullen gaan verliezen.

De besteding van de 500 miljoen is in volledige duisternis gehuld. Alles wijst er op dat deze gelden voor populistische doeleinden zullen worden besteed. Dit komt neer op het financieren van de verkiezingscampagne van de NDP. Het risico is levensgroot dat de lening niet zal kunnen worden terugbetaald. Dan zal Suriname de eigendom van de Afobakastuwdam verliezen.

Hierdoor zal de Afobakastuwdam worden verkwanseld aan een onbekend bedrijf/bedrijven. Deze nieuwe eigenaren zullen de controle hebben over de stroomtoevoer naar Paramaribo. Zij gaan ook de prijs bepalen waartegen Suriname stroom zal kopen. Alle voordelen van de Afobakastuwdam voor de Surinaamse burger zijn voorgoed verloren.

Het aangaan van de lening van 500 miljoen USD levert een strafbaar feit op volgens de Wet op de Staatsschuld van 2002. Hierop staat een straf van 10 jaar gevangenis. De opportunistische wetswijziging in 2017 door de NDP-coalitie doet daar niets aan af. Deze dekt een dergelijke overschrijding niet.

De VHP zal de procureur-generaal verzoeken uit hoofde van de Wet In Staat van Beschuldigingstelling Politieke Ambtsdragers bij DNA het volgende te vorderen: Het in staat van beschuldiging stellen van de minister van Financiën vanwege het misdrijf overtreding van het obligoplafond ex artikel 25 van de Wet op de Staatsschuld.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…