fbpx

VHP bezoekt Matawai

Het politiek ontwikkelingswerk in het binnenland van Suriname bracht de VHP het afgelopen weekend naar het Matawai gebied aan de Boven Saramaccarivier.

De delegatie onder leiding van voorzitter Chan Santokhi vertrok in de vroege ochtend van zaterdag naar Pusugrunu alwaar een plechtige ontvangst door de granman der Matuariers, Leslie Valentijn, ten deel is gevallen.

In een 2 uren durende krutu met de granman en zijn staf verkreeg de Voorzitter van de partij, officieel toestemming om haar politiek ontwikkelingswerk in het Matawai gebied uit te voeren.

Hierna werd er een bijeenkomst met de plaatselijke bevolking gehouden waarbij er een werkgroep onder leiding van Basja Jagan Samuel werd aangewezen teneinde zodanige mobilisatie werkzaamheden uit te voeren om te komen tot de vorming van een VHP – clusterkern voor Pusugrunu en omliggende dorpen, met als streefdatum ergens in februari 2018.

Vooruitlopend daarop is vanwege de VHP – leiding toegezegd de Matawai – jongeren in Wanica te ondersteunen met sport en ontwikkelingsactiviteiten onder leiding van dezelfde Basja.

OOK INTERESSANT
Bee: Binnen één week wijziging kiesstelsel in openbare vergadering behandelen haast onmogelijk

Hierna vervolgde de delegatie de trip naar Nieuw Jacob kondre alwaar na een hartelijk en warme ontvangst de nacht werd doorgebracht. Zondag werd in de krutu zaal van Njung Jacob Kondre een krutu gehouden met als absolute toppunt een hartelijke installatie van de clusterkern voor de dorpen Njung Jacob Kondre, Baling, Miesalibi en Bilawatra. Deze kern staat onder voorzitterschap van Orpheo Lafanti met als stuwende kracht mevr Friette Samuel alias VIP.

Aan elk dorp werd door de Agrarische Raad van de partij een geoculeerde sinaasappelplant aangeboden en werd tegenover de krutu oso door de VHP – voorzitter bijgestaan door enkele kinderen een sinaasappelboom geplant. De bodemgesteldheid is zeer goed bevonden voor citrus, vandaar deze pilot.(GFC)