fbpx
VHP beschuldigt NDP van diefstal “vlaggen democratische partijen”

GFC NIEUWS- “De wereld wordt sinds enkele maanden geteisterd door het desastreus virus, Covid-19. Maar Suriname wordt allang geplaagd door een venijnige virus dat NDP heet. Een virus dat gekenmerkt wordt door illegaliteit, onfatsoenlijkheid, disrespect voor andermans bezit, onethisch handelen en geen respect voor sociale normen en waarden.”

“Een virus dat leidt tot machtsdronken en de hersenpan aantast. We zien dat in het gedrag van de minister van Financiën, die meent landsmiddelen, dus uw gelden, te gebruiken als een persoonlijke credit card.”

Aan het woord is de politieke organisatie VHP die het gedrag van NDP-loyalisten afkeurt, “die menen recht en wet continue willens en wetens te overtreden, met goedkeuring van hun meerderen en de partij, door bezit van politieke partijen, als de VHP en de NPS met een lange traditie van democratie, respect en fatsoen te stelen op klaarlichte dag.”

“De beelden hiervan circuleren op social media en behoeven geen uitleg. Het gaat niet om een eenmansactie, maar georkestreerd en georganiseerd. Het verbaast de VHP dan ook niet dat de leiding van de NDP in alle talen zwijgt en hun loyalisten niet tot de orde roept.”

De VHP-leiding meent dat de verkiezingen nabij zijn en neemt de wanhoop bij de NDP met de dag toe. “Is dit wat we mogen verwachten op 25 mei a.s. en daarna. Intimidatie, oneerlijkheid en manipulatie rondom de wil van het Surinaamse Volk. Dit past niet in een democratie en rechtstaat.”

VHP: “volk van Suriname, op 25 mei zal u niet alleen moeten afrekenen met ene funest, desastreus en arm-makend financieel-economisch beleid, maar uw stem zal ook een zijn van verdediging van de democratische beginselen, mensenrechten en de rechtstaat.

Met zijn allen moeten we publiekelijk en individueel dit onfatsoenlijk en goedkoop gedrag van de NDP -loyalisten afkeuren. Op 25 mei stem voor een beter Suriname, stem voor verandering en herstel, maar ook voor fatsoen en respect jegens elkander. Laat u zich niet misleiden en intimideren.”

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…