VHP beschuldigt NDP van diefstal “vlaggen democratische partijen”

GFC NIEUWS- “De wereld wordt sinds enkele maanden geteisterd door het desastreus virus, Covid-19. Maar Suriname wordt allang geplaagd door een venijnige virus dat NDP heet. Een virus dat gekenmerkt wordt door illegaliteit, onfatsoenlijkheid, disrespect voor andermans bezit, onethisch handelen en geen respect voor sociale normen en waarden.”
“Een virus dat leidt tot machtsdronken en de hersenpan aantast. We zien dat in het gedrag van de minister van Financiën, die meent landsmiddelen, dus uw gelden, te gebruiken als een persoonlijke credit card.”
Aan het woord is de politieke organisatie VHP die het gedrag van NDP-loyalisten afkeurt, “die menen recht en wet continue willens en wetens te overtreden, met goedkeuring van hun meerderen en de partij, door bezit van politieke partijen, als de VHP en de NPS met een lange traditie van democratie, respect en fatsoen te stelen op klaarlichte dag.”
“De beelden hiervan circuleren op social media en behoeven geen uitleg. Het gaat niet om een eenmansactie, maar georkestreerd en georganiseerd. Het verbaast de VHP dan ook niet dat de leiding van de NDP in alle talen zwijgt en hun loyalisten niet tot de orde roept.”
De VHP-leiding meent dat de verkiezingen nabij zijn en neemt de wanhoop bij de NDP met de dag toe. “Is dit wat we mogen verwachten op 25 mei a.s. en daarna. Intimidatie, oneerlijkheid en manipulatie rondom de wil van het Surinaamse Volk. Dit past niet in een democratie en rechtstaat.”
VHP: “volk van Suriname, op 25 mei zal u niet alleen moeten afrekenen met ene funest, desastreus en arm-makend financieel-economisch beleid, maar uw stem zal ook een zijn van verdediging van de democratische beginselen, mensenrechten en de rechtstaat.
Met zijn allen moeten we publiekelijk en individueel dit onfatsoenlijk en goedkoop gedrag van de NDP -loyalisten afkeuren. Op 25 mei stem voor een beter Suriname, stem voor verandering en herstel, maar ook voor fatsoen en respect jegens elkander. Laat u zich niet misleiden en intimideren.”

Overige berichten