VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding van Patrick van Genderen.

De trekkers van het districtscampagneteam zijn onder andere: Romeo Pierre, Roy Deel, Toekoe Wijnberg, Antonius Tjon A Tjoen en Dada Armando. Alle dorpen langs de Marowijnerivier tot aan Galibi, behoren tot het werkterrein van dit team.

Op deze vergadering heeft de partij meegedeeld dat er grote plannen zijn om het district Marowijne tot ontwikkeling te brengen. VHP-ondervoorzitter, Asis Gajadien, benadrukte dat de euro’s die Suriname binnenkomen via Frans-Guyana, Albina passeren en komen naar Paramaribo.

Van Genderen heeft aandacht gevraagd voor een multifunctionele sportaccommodatie voor Albina. Hij heeft er vertrouwen in dat alleen Santokhi samen met de Fransen kan verwezenlijken dat Albina weer tot bloei komt. Dit zal een enorm spin-off effect hebben voor Albina. Criminaliteit zal drastisch dalen, werkgelegenheid zal toenemen, Albina zal schoon zijn en het toerisme zal bloeien.

Santokhi ging in op de behoefte van de multifunctionele sportaccommodatie. Hij gaf aan dat het projectdossier reeds af is. De voorzitter zei dat Albina zeer zeker ontwikkeld wordt, hij zal verder met deskundigen praten hoe Albina ontwikkeld kan worden.

Overige berichten