fbpx
VHP, ABOP, NPS, PL leggen krans bij monument Baba en Mai

GFC NIEUWS- De leiders van de samenwerkende partijen VHP, ABOP, NPS en PL, te weten Chan Santokhi, Ronnie Brunswijk, Gregory Rusland en Paul Somohardjo, hebben vandaag een krans gelegd bij het monument van Baba en Mai in verband met 147 jaar Hindostaanse immigratie.

Het monument van Baba en Mai staat symbool voor de Hindostaanse Immigratie.

Vandaag 5 juni is het 147 jaar geleden dat de eerste groep Brits-Indische immigranten voet aan wal zette in Suriname om als contractarbeiders te werken. “Onze Hindostaanse voorouders hebben een grote bijdrage geleverd aan de opbouw van ons geliefd land Suriname. Wij zijn bijzonder trots op onze voorouders dat ze een prachtig land hebben achtergelaten voor ons allemaal.

Het gaat niet alleen om de Hindostaanse gemeenschap, maar om de hele Surinaamse bevolking. Ons volkslied is hierin heel duidelijk: “hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand”, ‘Wans’ ope tata komopo, Wi mu’ seti kondre bun’, aldus Santokhi.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.