fbpx
VG Himmat draagt bij aan Brada’s Place

GFC NIEUWS- Brada’s Place is één van de nieuwe voorzieningen die toegevoegd is aan het aanbod op het sportcomplex van Perkash Boys te Leiding 9A.

Perkash Boys is het ‘’voetbalonderdeel’’ van Stichting Buurtontwikkeling Leidingen en Omgeving, kortweg St. BOLO. Wat in een ver verleden een eenvoudig cricketveld was, is met beleid en hard werken doorontwikkeld tot een modern sportcomplex.

Het sportcomplex aan de Leiding 9A omvat drie onderdelen. Een sociaal educatief centrum met een gerenoveerd sporthal, een voetbalveld met veldverlichting met daarnaast een kunstgrasveld. De verlichting maakt het mogelijk dat dit sportcomplex door jong en oud de hele week wordt gebruikt.

Het Staatsolie Sportfonds heeft het sportcomplex van St. BOLO als één van de voorbeeldprojecten bestempeld.

Sport als bindmiddel

Het sportieve aanbod van St. BOLO bestaat naast voetbal uit volleybal, basketbal, karate en diverse recreatieve activiteiten. Het sportcomplex wordt naast het gebruik door jongeren ook intensief benut door de veteranen.

De vrijwilligers van St. BOLO organiseren jaarlijks enkele grote sociaal culturele activiteiten voor Leiding en omgeving. De holika- verbranding en het immigratiefeest zijn enkele voorbeelden.

Daarnaast wordt in december een groots kinderdag georganiseerd. Wat minder bekend is, maar ook groots wordt aangepakt zijn jaarlijkse activiteiten voor de doelgroep van de Stichting Blindenzorg en de Stichting voor gehandicapten.

Het sportcomplex vervult met deze activiteiten een brede regionale functie; de deelnemers en bezoekers komen ver buiten de Leidingen vandaan.

Op deze wijze vervult dit sportcomplex een verbindende rol tussen sporters en niet-sporters, tussen ouderen en de jeugd, tussen gezonde mensen en mensen met een beperking.

Een andere verbinding overstijgt ’s lands grenzen. Jaarlijks zijn verschillende voetbalclubs en vriendengroepen uit Nederland te gast op het sportcomplex waaronder VG Himmat.

Bijdrage VG Himmat

Vriendengroep Himmat, momenteel in Suriname, onderhoudt al enige jaren een vriendschapsband met Perkash Boys en St. BOLO. De ontwikkeling van het sportcomplex is zowel materieel als immaterieel in de afgelopen jaren door VG Himmat ondersteund.

In het kader van het Goede doelen project is er onder meer sportmateriaal gedoneerd ten behoeve van de jeugd.
Eén van de vrienden van VG Himmat die regelmatig naar Suriname reist, heeft als sponsor Brada’s Place mede mogelijk maakt.

Brada’s Place

Met de opening van Brada’s Place op 14 maart is het mogelijk geworden om grote groepen te ontvangen. Ook zijn er voorzieningen aangebracht om op traditionele wijze te kunnen koken waardoor de bezoekers van de grote events veel beter gefaciliteerd kunnen worden.

Het bestuur van St. BOLO en de kern van ondersteuners hebben in de afgelopen drie maanden keihard gewerkt om Brada’s Place te realiseren.

Voor Kriesh Sarabjitsingh, bij vrienden bekend als “Brada”, is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. ‘’Het is nu niet meer nodig om steeds weer een partytent te huren en op te zetten; bij regen was het niet altijd prettig voor de gasten,” aldus Brada.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…