fbpx

VESU: Kip en eieren blijven betaalbaar

GFC NIEUWS- Klanten van Veevoerfabriek VESU kunnen daarom blijven rekenen op betaalbare veevoerprijzen en de consument kan blijven rekenen op betaalbare kip en eieren.
De pluimveesector in Suriname gaat door alle uitdagingen die COVID-19 wereldwijd met zich mee brengt een nieuwe fase in.
De nadruk wordt gelegd om zelfvoorzienend te zijn en minder te leunen op geïmporteerde kip. De grootste kosten bij de productie van kip en eieren worden gemaakt bij veevoer, wat zich vertaald in een hogere consumenten kipprijs en daarom is dit gedeelte aangepakt.
“Bij VESU erkennen wij onze plicht naar de samenleving toe en beseffen wij als (pluim)vee(voeder)fabrikanten dat wij niet eenzijdig de prijzen kunnen verhogen. Suriname staat in de top 5 in de wereld van consumptie van kippenvlees per capita. Dit betekent niets minder dat kippenvlees de basis-eiwit voorziener is voor ons volk. Een prijsstijging binnen deze sector kan desastreus zijn voornamelijk voor de meest behoeftigen.”
Indien men kiest voor deze sector, welke als startpunt dient van de voedingsketen, hoort men er terdege bewust van te zijn dat ook in dergelijke situaties een belangrijke verantwoordelijkheid op ons rust en niet slechts het winstoogmerk.
“Vanuit deze visie hebben wij in continue en goed overleg met de regering ervoor gezorgd dat de prijs van ons veevoer ook in deze bijzondere mondiale situatie ongewijzigd blijft. Dit met als doel dat de consumentenprijs van kip betaalbaar blijft.”
Met diverse kwekers en distributeurs zijn afspraken in de maak teneinde de gehele Surinaamse pluimveesector te kunnen voorzien.
Veevoerfabriek VESU is onderdeel van Suriname’s grootste basisvoedsel productiegroep en daarbij staat centraal dat onder welke omstandigheden dan ook het volk moet worden voorzien van betaalbaar en gezonde voeding.

BEKIJK OOK
Oud-Sozavo-minister Christine Polak overleden