fbpx
Facebook Pagelike Widget

VESU: Kip en eieren blijven betaalbaar

GFC NIEUWS- Klanten van Veevoerfabriek VESU kunnen daarom blijven rekenen op betaalbare veevoerprijzen en de consument kan blijven rekenen op betaalbare kip en eieren.

De pluimveesector in Suriname gaat door alle uitdagingen die COVID-19 wereldwijd met zich mee brengt een nieuwe fase in.

De nadruk wordt gelegd om zelfvoorzienend te zijn en minder te leunen op geïmporteerde kip. De grootste kosten bij de productie van kip en eieren worden gemaakt bij veevoer, wat zich vertaald in een hogere consumenten kipprijs en daarom is dit gedeelte aangepakt.

“Bij VESU erkennen wij onze plicht naar de samenleving toe en beseffen wij als (pluim)vee(voeder)fabrikanten dat wij niet eenzijdig de prijzen kunnen verhogen. Suriname staat in de top 5 in de wereld van consumptie van kippenvlees per capita. Dit betekent niets minder dat kippenvlees de basis-eiwit voorziener is voor ons volk. Een prijsstijging binnen deze sector kan desastreus zijn voornamelijk voor de meest behoeftigen.”

Indien men kiest voor deze sector, welke als startpunt dient van de voedingsketen, hoort men er terdege bewust van te zijn dat ook in dergelijke situaties een belangrijke verantwoordelijkheid op ons rust en niet slechts het winstoogmerk.

“Vanuit deze visie hebben wij in continue en goed overleg met de regering ervoor gezorgd dat de prijs van ons veevoer ook in deze bijzondere mondiale situatie ongewijzigd blijft. Dit met als doel dat de consumentenprijs van kip betaalbaar blijft.”

Met diverse kwekers en distributeurs zijn afspraken in de maak teneinde de gehele Surinaamse pluimveesector te kunnen voorzien.

Veevoerfabriek VESU is onderdeel van Suriname’s grootste basisvoedsel productiegroep en daarbij staat centraal dat onder welke omstandigheden dan ook het volk moet worden voorzien van betaalbaar en gezonde voeding.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…