VES benadrukt waarborgen onafhankelijkheid monetaire autoriteit

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) benadrukt in een persbericht het waarborgen van de onafhankelijkheid van de monetaire autoriteit.

De VES haalt aan niet te willen reageren op geruchten, aangezien de juistheid hiervan niet kan worden beoordeeld. Deze reactie van de VES volgt na een publicatie in dWT dat de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie (zie foto), mogelijk zal worden vervangen door Sigmund Proeve, oud-directeur van DSB-bank. Deze geruchten worden in hetzelfde artikel door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ontkracht.

“In zijn algemeenheid willen wij vooralsnog benadrukken het belang van een onafhankelijke en deskundig geleide Centrale Bank van Suriname. Een monetaire autoriteit, die regelmatig overleg voert met financieel-economische actoren, om de broodnodige economische stabiliteit te waarborgen”, schrijft de VES.

“Laten wij vooral leren uit de fouten uit ons verleden en de vereiste verantwoordelijkheid tonen om verhoogde welvaart voor ons land te realiseren”, aldus de VES.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft eerder maandag ook haar bezorgdheid geuit. Vervanging van Gersie kan volgens de VSB zeer ernstige consequenties hebben voor de nog steeds zeer fragiele financieel – economische situatie in ons land.

Overige berichten