fbpx
Verzetzaak Desi Bouterse uitgesteld naar 30 november

GFC NIEUWS- De Krijgsraad zal op 30 november de verzetzaak van Desi Bouterse verder in behandeling nemen.

Dat werd vandaag na twee schorsingen besloten door de Krijgsraad. Bouterse verscheen niet op de zitting, terwijl hij volgens de Krijgsraad wel aanwezig moet zijn bij de behandeling van zijn verzetzaak.

Bouterse werd op 29 november vorig jaar veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf terwijl hij nog president was. Er is nooit een arrestatiebevel uitgevaardigd met betrekking tot de aanklacht of de veroordeling. Bouterse werd schuldig bevonden aan het plannen en het geven van opdrachten voor de moord op 15 politieke gevangenen op 8 december 1982 in de militaire kazerne van Fort Zeelandia.

De verzetsprocedure startte op 22 januari dit jaar. De zaak werd echter uitgesteld tot 31 maart 2020 omdat een van de rechters ziek was geworden. Vervolgens volgde de uitbraak van Covid-19 en werd het proces meerdere keren uitgesteld.

Inhoudelijk is de zaak nog niet behandeld.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.