Verzendsters postpakketten aangehouden

De 57-jarige postverzendster Indrawatie J. werd op 9 mei door rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade in de kraag gevat.

De vrouw heeft volgens de politie vermoedelijk in januari 2019 een postpakket ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er 126 gram cocaïne in de doos aangetroffen en in beslag genomen.

Deze zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. Indrawatie werd opgespoord en aangehouden. Zij ontkent het pakket met cocaïne te hebben gepost.

Afgelopen maandag de 49-jarige Eugenie T. door de rechercheurs van de Narcotica Brigade thuis aangehouden. Zij had in de maand juli 2018 bij een postbedrijf een pakket met goederen ter verzending aangeboden. Tijdens het scannen van het postpakket heeft de douane in een doos sap 200 milliliter vloeibare cocaïne ontdekt en in beslag genomen.

Eugenie ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Bij haar voorgeleiding verklaarde zij dat haar zoon drugsverslaafde is en dat hij gebruikt heeft gemaakt van haar identiteitskaart om het pakket naar het buitenland te posten.

Zowel Eugenie T. als Indrawatie J. zijn hangende het onderzoek achter slot en grendel geplaatst door de Narcotica Brigade.

Overige berichten