fbpx
Verzendsters postpakketten aangehouden

De 57-jarige postverzendster Indrawatie J. werd op 9 mei door rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade in de kraag gevat.

De vrouw heeft volgens de politie vermoedelijk in januari 2019 een postpakket ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er 126 gram cocaïne in de doos aangetroffen en in beslag genomen.

Deze zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. Indrawatie werd opgespoord en aangehouden. Zij ontkent het pakket met cocaïne te hebben gepost.

Afgelopen maandag de 49-jarige Eugenie T. door de rechercheurs van de Narcotica Brigade thuis aangehouden. Zij had in de maand juli 2018 bij een postbedrijf een pakket met goederen ter verzending aangeboden. Tijdens het scannen van het postpakket heeft de douane in een doos sap 200 milliliter vloeibare cocaïne ontdekt en in beslag genomen.

Eugenie ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Bij haar voorgeleiding verklaarde zij dat haar zoon drugsverslaafde is en dat hij gebruikt heeft gemaakt van haar identiteitskaart om het pakket naar het buitenland te posten.

Zowel Eugenie T. als Indrawatie J. zijn hangende het onderzoek achter slot en grendel geplaatst door de Narcotica Brigade.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…