fbpx
Facebook Pagelike Widget

Verwijdering Nisha Jhakry klap in gezicht VHP – jongeren Nickerie

De verwijdering van aspirant kandidaat DNA-lid Nisha Jhakry van de VHP kandidatenlijst is een klap in het gezicht van hard studerende jongeren uit het rijstdistrict Nickerie.

Dit zeggen studenten en jongeren van VHP Nickerie en Paramaribo in een verklaring aan onze redactie.

De leiding van de VHP heeft gemeend om wijzigingen te brengen in de samenstelling van de DNA-kandidatenlijst in Nickerie en Paramaribo.

In Nickerie vervangt Jitan Kalloe Nisha Jhakry, terwijl in Paramaribo Kishan Ramsukul op de plaats komt van Soraya Jhagroe.

Hieronder de verklaring:

“De VHP heeft in de afgelopen periode heel wat ontwikkelingen meegemaakt waarin zowel nieuwe als een jonge generatie VHP’ers hun krachten hebben gegeven, de nadruk leggend op jonge generatie.

In Nickerie is te merken hoe deze twee generaties hun nek uitsteken voor de strijd die geleverd moet worden tegen tegenstanders die het voordeel hebben van financiële, materiële en media machtsmiddelen.

Het is in Nickerie geen geheim dat een deel van de oude garde ter behoud van hun status en machtspositie binnen de gemeenschap geen jongeren wenst vooruit te schuiven op de kandidatenlijst tenzij het gaat om hun eigen familielid of iemand uit hun gesloten vriendenkring.

Zo is er onder leiding van een oud bankdirecteur, een radio/tv-stationdirecteur, een servicestation houder, een niet meer op de lijst geplaatste oud Dr-lid, hun persoonlijke afgezanten binnen het hoofdbestuur van de VHP en bepaalde oude gefaalde kapitalisten, lobbywerk verricht om de jongere 30- jarige aspirant DNA -kandidaat Nisha Jhakry van de lijst te doen verwijderen. Daarbij is volgens informatie uit het veld veel gebruik gemaakt van beïnvloeding van hun status en kapitaal binnen de kleine gemeenschap en over de kernen van Nickerie.

De jonge dame die door alle jongerengroepen van VHP Nickerie en de landelijke jongerenraad voorgedragen is, is afkomstig uit een arm rijstverbouwers gezin van de Oostelijke polders op Henar waar haar vader en moeder hun dagelijkse kost winnen uit rijstbouw en groente teelt die dan verder op de markt verkocht worden door haar ouders.

Haar afkomst uit een arm landbouwers gezin en niet gelinkt zijn met de oude VHP – elite en status, de macht zuchtige generatie van Nickerie heeft als uiteindelijke strafmaat mogen dienen om haar zodoende tegen te werken en te halen van de kandidatenlijst.

Het jammerlijke hiervan is dat personen, die nooit deze dame samen met andere hardwerkende jongeren landelijk in het veld voor de VHP meegemaakt hebben en zelf binnen gesloten kamerdeuren propaganda denken te voeren, nu de oude elite garde ondersteunen met kritiek via de mediaprogramma’s van de radio/tv station houder van Nickerie.

De vraag rijst waar deze personen de afgelopen jaren waren toen deze jongeren tot in de late ochtend veld – en mobilisatiewerk verricht hebben voor alle landelijke activiteiten van de VHP. Is dit waardering van jonge VHP’ers in Nickerie?

Vele Nickeriaanse jongeren en studenten die in haar een sociaal en vriendschappelijke persoon hebben gekend zijn nu teleurgesteld geraakt om het feit dat iemand die de klappen van de zweep ervaren heeft als districtsstudent nu geen klankbord voor hun mag zijn als DNA – kandidaat.

Zij is veder ook afgestudeerd als rechtenstudent die niet op haar mond is gevallen en een productievere bijdrage zou kunnen leveren in DNA bij het maken van wetgeving dan elk ander kandidaat van Nickerie zonder die juridische bagage.

Onze DNA is geen babbelorgaan of radio/tv – programma waar men vanuit moet gaan dat goede presentatoren en goede praatjesmakers daar geplaatst moeten worden die gelieerd zijn aan bepaalde groepen binnen de VHP. Deze verkeerde gedachtegang wordt nu gebruikt door deze oude VHP- garde van Nickerie om kandidaten vooruit te schuiven voor DNA in Nickerie.

Het totaal van deze oude garde en conservatieve VHP- toppers is nimmer en nooit te verkennen geweest op veldwerkzaamheden en hebben de afgelopen jaren middels hun status alleen maar invloed willen uitoefen op de VHP.

Denkt deze oude elite garde met hun voordrachten ooit iets te kunnen doen voor de zovele districtsstudenten/jongeren in Paramaribo als zij, hun kinderen en hun vriendjes de afgelopen 10 jaren dit nooit ervaren hebben en die inlevingsvermogen missen?

Momenteel zijn vele VHP’ers onder meer van de oostelijke polders die achter deze jonge dynamische dame stonden en de jongeren vooral teleurgesteld in het hoofdbestuur van de VHP.

Deze heeft een indruk van vernieuwing gewekt met de kandidaatstelling in Paramaribo en Wanica maar in districten als Nickerie is deze in gebreke gebleven de juiste beslissingen te nemen. Dit vanwege de manipulatie en beïnvloeding van de VHP- kernen met status en macht door een kleine kapitalistische elite groep.

Ondanks deze dame veel daadkracht heeft getoond binnen sociale en educatie stimulerende projecten binnen haar gemeenschap en de partij, is men erin geslaagd haar toch af te voeren van de kandidatenlijst met enige fraude die later bewezen zal worden.

Tot slot onze boodschap aan het VHP- bestuur en aan deze elitaire oudjes groep in Nickerie:

Het zou u goed doen om de Nickeriaanse jongeren die een deel uitmaken van de VHP -jongeren ook die erkenning te geven die zij verdienen omdat deze de strijders zijn geweest met argumenten en statements tijdens alle activiteiten op het veld en op de sociale media naar alle tegenstaanders toe.

Dit in tegenstelling tot voordrachten van de oude garde die nauwelijks een social media account kunnen aanmaken en een degelijk woord kunnen reppen in een discussie met jongeren van tegenpartijen omdat zij die ontwikkeling missen die de generatie van nu hebben gehad via wegen van modern onderwijs en internetkanalen.

Wij verwachten dat als reactie op ons artikel enkele jongeren zullen aangeven dat wij niet bekend zijn binnen de organisatie en structuren van Nickerie uit vrees voor die kapitalistische machtsdruk van de oude garde in Nickerie.

Velen zijn binnen onze kleine Nickeriaanse gemeenschap nog onderdanig aan deze mensen maar dat zal ons niet tegenhouden om ons democratisch recht op vrije meningsuiting via de pers te laten horen”.

Namens de VHP jongeren/studenten van Nickerie en Paramaribo

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…