Verwarrende informatie Hakrinbank en SZF zorgt voor frustraties clienten

GFC NIEUWSREDACTIE–  Verscheidene cliënten van het Staatsziekenfonds Suriname(SZF) raken gefrustreerd omdat medewerkers van de Hakrinbank niet op een lijn staan met die van het SZF.

Bij premiebetalingen via de kas van de Hakrinbank zeggen de bankemployees dat niet alle polisnummers en andere relevante gegevens van gezinsleden hoeven te worden vermeld. Ze zijn van oordeel dat summiere informatie op het betaalbewijs al voldoende is.

Het SZF zou met 1 polisnummer de betaling al moeten kunnen verwerken. Daarover zouden er onderling afspraken zijn gemaakt. Het zou dus onnodig zijn en extra werk geven aan de bankemployees om alle details op het bankbetaalbewijs te vermelden.

Ondanks verzoeken van SZF- cliënten om dat wel te doen, omdat het SZF dat vereist, weigeren de bankmedewerkers dat te doen, wordt aan GFC Nieuws verteld.

“En als wij vervolgens onze bankbetaalbewijzen appen naar het SZF krijgen wij een reactie dat deze niet volledig zijn ingevuld. Dit levert onnodig frustraties op. Het zou fijn zijn indien het SZF en de Hakrinbank betere afspraken maken”, aldus de gedupeerden.

Overige berichten