fbpx

Vertrekkende bursalen moeten Suriname positief uitdragen

GFC NIEUWS- “U moet als ambassadeur van Suriname in het buitenland ons land uitdragen en bekendmaken aan de wereld.”

Dit zei minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur tijdens een receptie in verband met het vertrek van 13 Surinaamse bursalen naar China.

De dertien studenten zijn voor een studiebeurs van de Volksrepubliek China in aanmerking gekomen.

Ferrier bedankte de Chinese ambassadeur voor deze gelegenheid aan Surinaamse studenten, en gaf aan dat de taak voor het ministerie is weggelegd om de diploma’s en certificaten van China, die een heel hoog niveau hebben, te erkennen voor Suriname.

De Chinese ambassadeur sprak zijn erkentelijkheid uit over de samenwerking, ondersteuning en assistentie vanuit het ministerie bij de selectie van kandidaten.

De ambassadeur zei dat de relatie tussen Suriname en China, sinds het aangaan van diplomatieke banden in 1976 zich sterk heeft ontwikkeld tot een met wederzijds respect en voordelen op diverse gebieden.

BEKIJK OOK
Worstverkopende man die ook in drugs handelt ingesloten

In de afgelopen jaren heeft de Chinese overheid duizenden beurzen verstrekt aan personen uit verschillende delen van de wereld. Zowel studiebeurzen als beurzen voor korte trainingen en cursussen voor capaciteitsversterking binnen verschillende werkgebieden.

China heeft volgens de ambassadeur het meest uitgebreide onderwijs ter wereld dat zeker kan concurreren met andere grote landen. Hij feliciteerde de studenten met de stap om kennis en ervaring te willen opdoen van een land met 5000 jaar beschaving en geavanceerde technologie.

Aan de studenten gaf de minister van Onderwijs verder mee om deze unieke kans te gebruiken om hun dromen waar te maken, maar ook als een kans voor Suriname.