fbpx

Vertrekkende ambassadeur Venezuela benadrukt kracht Surinaams volk

GFC NIEUWS- De ambassadeur van Venezuela in ons land, Olga Margarita Diaz Martinez, heeft vrijdag een bezoek gebracht aan president Desiré Bouterse.

De reden van het bezoek is dat de ambassadeur na zes en half jaar in ons land gediend te hebben, Suriname binnenkort verlaat.

Met het staatshoofd heeft de ambassadeur van gedachten gewisseld over de relatie tussen ons land en Venezuela.

Ambassadeur Martinez benadrukte dat de band met Suriname gekenmerkt wordt door vriendschap, eerbied en respect voor elkaar. De diplomaat gaf aan dat de goede relatie tussen beide landen blijft bestaan en dat president Nicolas Maduro er alles aan zal doen om Suriname de nodige ondersteuning op elk gebied te geven.

Bij haar vertrek uit Suriname zegt ambassadeur Martinez, dat ze de liefde van het Surinaamse volk in haar hart meeneemt.

De ambassadeur heeft ook de minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, speciaal gaan groeten, nog net voor haar definitief vertrek terug naar haar land.

Het bezoek aan de minister had een vriendschappelijk karakter. De minister en de ambassadeur hebben al jaren een goede vriendschapsband.

BEKIJK OOK
Achteruitgang in agrarische sector Saramacca, slechts 25% van beschikbare 33.000 hectare benut

Het was voor Martinez een immens voorrecht om haar land te dienen in Suriname. Door haar Surinaamse vrienden heeft ze als persoon inzicht kunnen krijgen in de wijze waarop Surinamers met elkaar samenleven.

Zo kwam ze tot de conclusie dat het Surinaams volkslied een niet te onderschatten inspiratiebron is voor Surinamers, om vredig met elkaar samen te leven.

Ze lichtte een passage uit het volkslied waaraan volgens haar het volk bijzondere kracht ontleent om ondanks verschillen in verscheidene opzichten, toch kalm, rustig en harmonieus met elkaar om te gaan.

Het gaat om de sleutelpassage: “Wans ope tata komopo, Wi mu seti kondre bun”. Deze essentiële passage zorgt volgens haar ervoor dat zelfs de vreemdeling in ons land het gevoel krijgt erbij te horen en daarom zich ook thuis voelt. Ze stelde Suriname als voorbeeld voor de wereld.

Volgens Moestadja eindigt de vriendschap met Martinez die hij als een goede vriendin typeert, niet met de beëindiging van haar missie in ons land.