fbpx
Verstrekking Persoonlijke Beschermende Kleding aan LVV-personeel

GFC NIEUWS- De afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft aan enkele personeelsleden Persoonlijke Beschermde Kleding (PPE) en toebehoren verschaft.

Deze personeelsleden die deze speciale kleding hebben ontvangen, gaan regelmatig om met pesticiden.

De PPE die zijn overhandigd bestaan uit onder andere, katoenen coveralls, handschoenen, laarzen, respiratoren compleet met filters, veiligheidsbrillen, schorten en een complete EHBO-Kit met eyewash. Deze PPE’s zullen ook worden gedistribueerd aan de LVV pesticide toedieners van Coronie, Henar, Nieuw Nickerie en de Stichting ADRON.

Deze uitrusting is afkomstig uit de samenwerking met de International Development Bank (IDB) en vloeit voort uit het onderdeel Institutionele Capaciteits Versterking van het SU-L1020 “Agricultural Competitiveness Program”.

Na verstrekking van alle materiaal, zal de training in “verantwoord pesticide gebruik” worden vervolgd. Eveneens zullen de opslagplaatsen van pesticiden binnen het ministerie van LVV worden aangepast.

De trainingen zijn gebaseerd op het juiste gebruik van bestrijdingsmiddelen, de gevolgen van het onjuiste gebruik voor zowel de consument als degene die het toedient, hoe dit toe te dienen en de beschermende kleding en middelen die eraan te pas komen bij het toedienen. Tevens wordt gewezen op de opslag en het opruimen van lege flessen. Ook wordt aandacht besteed aan hoe te handelen na in aanraking te zijn gekomen met pesticiden.

Het ministerie van LVV staat garant voor de voedselzekerheid en voedselveiligheid. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen maakt ook deel uit bij het uitoefenen van de landbouw, echter worden de bestrijdingsmiddelen niet altijd op de juiste wijze gebruikt. Om het bewustzijn met betrekking tot eigen veiligheid te vergroten, worden in de trainingen de landbouwers ook gewezen op het belang van PPE.

Vanwege de gezondheid van eenieder en de hoge eisen die worden gesteld bij de verbouwing en verzending van onze groente en fruit naar het buitenland, zullen wij met ons allen ernaar toe moeten streven om de agrarische sector duurzaam te ontwikkelen. De persoonlijke bewustwording op het gebied van de bestrijdingsmiddelen is hierbij een must, geeft minister Rabin Parmessar van LVV aan.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)