fbpx
Verstrekking Covid-19 steunpakketten verschoven naar 6 juli

GFC NIEUWS- De verstrekking van de individuele Covid-19-steunpakketten zal voorlopig niet geschieden.

De herstart van deze activiteit staat gepland voor 6 juli. Het besluit om de distributie op de 14 huidige locaties tijdelijk stop te zetten is maandag kenbaar gemaakt door de directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Angela Salmo.

Het ministerie is hiertoe genoodzaakt, vanwege de grote massa die erop afstormt en zich niet houdt aan de social distance en ook andere regels naast zich legt. De directeur zegt dat er in de periode van 9 tot en met 20 juni al ruim 18.000 voedselpakketten door het ministerie zijn gedistribueerd.

De nieuwe procedure om in aanmerking te komen voor een voedselpakket, ziet er als volgt uit:

Verplicht zich te registeren op het wijkkantoor bij u in de buurt, in de periode 23 – 30 juni, telkens van 08:00 – 12:00 uur.

Verplicht mee te nemen is het identiteitsbewijs en indien aanwezig het familieboek.

U mag voor anderen uit het huishouden komen registeren, als zij zwanger of senioren burger zijn, een beperking hebben, een operatie achter de rug hebben of een andere ziekte welke wel aangetoond kan worden. Deze pakketten worden thuisbezorgd.

Indien u 3 dagen na de registratie niet wordt opgebeld, dan kunt u zich op de dag welke is aangegeven op het formulier aanmelden.

De registratie wordt voor vrouwen gedaan op hun meisjesnaam.

Indien u reeds een voedselpakket hebt ontvangen, hoeft u zich niet meer te registreren.

De distributie van voedselpakketten van mensen die zich hebben geregistreerd aan de Gongrijpstraat en nog niet hebben ontvangen, zal binnenkort geschieden.

De distributie van voedselpakketten aan onder meer kerkgenootschappen, buurtorganisaties en dorpsgemeenschappen gaan onverkort door.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…