Verspreider MAGA-video van Twitter geschopt

Redactie GFC Nieuws — Het twitteraccount dat het incident tussen een groep katholieke schooljongens en een indiaanse ouderling viraal bekendheid gaf, is door Twitter verwijderd. Het medium denkt dat de houder van het account zich bedient van een valse identiteit.

De jongens wekten vanwege de petjes met het opschrift MAGA (Make America Great Again) die zij op hadden de indruk dat zij aanhangers zijn van Donald Trump. De ouderling voelde zich door het optreden van de jongens bedreigd.

In een gezamenlijke verklaring van de Covington Catholic High School en het rooms-katholieke bisdom Covington in Kentucky werden excuses aangeboden aan de ouderling voor het gedrag van de jongens.

Omroep CNN ontdekte dat de profielfoto van @2020fight, het account dat zorgde dat de beelden van het incident viraal gingen, niet klopte.

Volgens de accountinformatie zou het profiel horen bij een Californische onderwijzeres, maar CNN Business onthulde dat de profielfoto van een Braziliaanse blogger was.

Twitter haalde vrijwel onmiddellijk na de onthulling van CNN het account uit de lucht. “Opzettelijke pogingen om het publieke debat op Twitter te manipuleren met behulp van misleidende accountinformatie is een overtreding van de Twitter-regels”, zegt een woordvoerder van Twitter

De post haalde minimaal 2,5 miljoen views en werd minstens 14.400 maal geretweet.

Overige berichten