fbpx

Versoepeling teruggedraaid, partiële lockdown van 18.00 tot 06.00 uur en samenscholing tot 5 personen

GFC NIEUWS- Vanwege de meest recente uitbraak van COVID-19 besmettingen in ons land, waarbij de code rood van kracht is, heeft de regering besloten de maatregelen op te schroeven.
In zijn televisietoespraak tot de samenleving zegt president Desiré Bouterse dat het gezamenlijke doel nu is om besmettingen te vertragen, zodat de capaciteit van onze zorgverleners niet overbelast wordt. De regering zal de veiligheid van de samenleving helpen garanderen door de maatregelen op te schroeven.
Deze maatregelen zien er als volgt uit:
1. De partiële lockdown zal vanaf morgen, 2 juni, in heel Suriname gelden vanaf 6 uur ’s avonds tot 6 uur in de ochtend.
2. Samenscholingen worden teruggebracht naar maximaal 5 personen.
3. Per heden is de brug bij Stolkertsijver voor beweging van personen in beide richtingen afgesloten, met uitzondering van noodzakelijke diensten, de veiligheids- en gezondheidsautoriteiten.
4. Vanwege de extra zorg in bepaalde gebieden in het binnenland wordt het vliegverkeer voor passagiers van en naar de volgende dorpen per direct gestopt: Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Anapaike, Oelemarie, Gaakaba en Albina. Het vervoer van goederen blijft vooralsnog toegestaan.
5. De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen.
6. De aangekondigde versoepeling wordt per heden teruggedraaid. Dat wil zeggen dat scholen gesloten blijven; crèches per morgen weer gesloten zijn; heropende markten weer gesloten zullen worden; en alle bedrijven terug moeten naar de hoogste voorzorgsmaatregelen. Casino’s en horeca zullen wederom gesloten zijn voor bezoekers.
Het advies vanuit de gezondheidsautoriteiten is om mond en neus te bedekken indien men toch op straat moet gaan. “Hoeft u niet op straat, blijft u dan thuis. Tang na oso, no gwa strati. Legt u uw zelf een thuisquarantaine op,” aldus president Bouterse.

BEKIJK OOK
LVV-minister Sewdien installeert Raad van Overleg voor Zeevisserij