fbpx

Verslaafd aan eten? Het kan de schuld van je ouders zijn

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Volgens een recente studie van de Universiteit van Michigan hebben degenen die een ouder hebben met een geschiedenis van alcoholisme meer kans om tekenen van voedselverslaving te vertonen.

Deze items, waaronder ijs, chocolade, pizza en friet, hebben onevenredig hoge niveaus van geraffineerde vetten en koolhydraten die ervoor kunnen zorgen dat sommige mensen een verslaving ontwikkelen.

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan probeerden te ontdekken of een ouder met alcoholisme – een belangrijke risicofactor voor verslaving – een hogere kans op verslaving aan sterk bewerkte voedingsmiddelen voorspelde.

BEKIJK OOK
Hoge bloeddruk kan veroudering van botten versnellen

Maar liefst 1 op de 5 mensen lijkt deze klinisch significante verslaving aan sterk bewerkte voedingsmiddelen te vertonen, gekenmerkt door een verlies van controle over inname, intense hunkering en een onvermogen om te verminderen ondanks negatieve gevolgen.

Maar verslavende reacties eindigden niet met voedsel, omdat mensen met voedselverslaving ook meer kans hadden om persoonlijke problemen met alcohol, cannabis, tabak en vapen te vertonen, toonde het onderzoek aan.