fbpx

“Verschrikkelijk hoe er wordt omgegaan met kunst en cultuur in ons land”

Voorzitter van de Federatie van Beeldende Kunstenaars in Suriname (FVAS), George Struikelblok, vindt het verschrikkelijk hoe er wordt omgegaan met kunst en cultuur in ons land.

Het is volgens Struikelblok erg dat de beleidsmakers niet kunnen inzien hoe belangrijk kunst en cultuur is voor een land als Suriname met een multiculturele samenleving.

“Kunst geeft richting aan de ontwikkeling van een samenleving, kunst is gedachten, emoties en ervaringen delen met anderen hoe wij de wereld ervaren, kunst is een universele taal, kunst geeft betekenis aan ons leven en verbindt mensen met elkaar”, aldus Struikelblok.

Hij vervolgt: cultuur verrijkt onze samenleving, kunst en cultuur stimuleren de economie van ons land, kunst en cultuur geven vorm aan ons gezamenlijk verleden, kunst en cultuur bevorderen sociale cohesie.

“De manier hoe de beleidsmakers hebben opgetreden in Moengo (Stichting Kibii) vind ik respectloos naar het bestuur en vooral naar de gemeenschap toe. Zo gaan we niet om met mensen die zich jarenlang inzetten voor land en volk en in het bijzonder kinderen om ze een toekomst en visie te bieden”.

Het bestuur van de FVAS biedt alle ondersteuning waar nodig aan Stichting Kibii om dit aan te vechten op welk wijze dan ook. “Wij zijn de waardige kunstenaars en de waardige cultuurdragers van ons geliefd land. Laten wij elkaar ondersteunen”, aldus Struikelblok.