fbpx
Verschillende projecten voor verdere ontsluiting Suriname

GFC NIEUWS- In het dienstjaar 2020 zal het onderhoud van de droge en natte infrastructuur worden gecontinueerd.

Hierbij zullen de werkzaamheden zoveel als mogelijk met het aanwezige zwaar materieel in eigen beheer worden verricht.

In het kader van de verdere ontsluiting van Suriname zullen volgens president Desiré Bouterse, verschillende projecten worden voortgezet.

Het gaat om de reconstructie van de van ’t Hogerhuysstraat, waar momenteel de wegstrekking Molenpad tot Latour wordt aangepakt, waarbij de wegstrekking Molenpad tot de brug van ’t Hogerhuysstraat wordt verbreed van vier naar zes rijstroken.

Het reconstrueren houdt ook in het asfalteren van de Willem Campagnestraat, het Molenpad, de Slangenhoutstraat en de Hernhutterstraat, alsook de herinrichting van alle verkeersknooppunten en het plaatsen van nieuwe verkeerslichten.

Het project wordt gefinancierd voor een bedrag van USD 45 miljoen, door de Inter-American Development Bank (IDB).

Dit project staat bekend als ‘Improving Transport Logistics and Competitiveness in Suriname’ en heeft de volgende doelstellingen:

– De doorlooptijd van containerafhandeling terug te brengen van circa 7 uren naar 2 uren na het uitvoeren

van werkzaamheden aan de Jules Sedney Haven;

– Het verbeteren van de verkeersdoorstroming;

– Het oplossen van de ontwateringsproblematiek;

– Het verbeteren van de verkeersdoorstroming vanaf Paramaribo tot Johan Adolf Pengel luchthaven.

De aannemer Dalian, in opdracht van de regering is tevens bezig met de uitvoering van reconstructiewerkzaamheden aan de Martin Luther King weg en de Nieuwe Highway tussen de Afobakkaweg, nabij mast 20, en Zanderij.

Met de realisatie Nieuwe Highway, van circa 10 km met vier rijstroken, zal de internationale luchthaven sneller en gemakkelijk bereikbaar zijn.

Deze Nieuwe Highway voorziet in een andere route naast de bestaande Indira Gandhiweg en de J.F. Kennedy Highway en zal met vier rijstroken over de Pararivier gaan.

Deze werkzaamheden zullen aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 zijn afgerond.

De regering zal volgens het staatshoofd de eerste Oost-Westverbinding vanaf Albina tot Nickerie volledig reconditioneren.

In de periode van 2010 tot 2017 is de weg van Meerzorg tot Albina gerehabiliteerd, alsook het gedeelte tussen Monkshoop tot Boskamp, welke in 2012 is opgeleverd.

Het lokale bedrijf Tjongalanga is nu bezig met de strekking van de Henry Fernandesweg tot Monkshoop. Daarnaast is het aannemingsbedrijf Baitali gestart met de reconstructie van de wegstrekking van 120 km tussen Jenny en Henar.

De connectiviteit van het land wordt verbeterd en de transportsector mag uitkijken naar een verhoging van de aslasten van 8 ton naar 12 ton.

Het verbreden van deze primaire weg naar 7,20 m zorgt voor een veiligere situatie op de weg en nabij de woongebieden van Coronie zullen er voetpaden worden aangelegd ter verbetering van de veiligheid.

“Bij de projecten, ligt de nadruk op het vergroten van het woongenot in de diverse buurten, onder meer door verbetering van de ontwatering. Fysieke connectiviteit zoals wegen- en bruggenbouw verbindt de districten en is instrumenteel om mensen én markten met elkaar te verbinden”, aldus president Bouterse.

Meer nieuws

Bond Universiteit zet beraad voort

GFC NIEUWS- De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zegt dat het beraad dat donderdag 15 oktober is ingegaan, wordt voortgezet. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

Goede afspraken tussen Suriname en Guyana

GFC NIEUWS- Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt. Dikke…

Actieve Covid-19 verder gedaald naar 79

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is 79. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis…

De waardigheid van vrouwen

GFC NIEUWS- Onmenselijke vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen, lijken vandaag de dag geen uitzondering meer te zijn….

CBB speelt in op klachten burgerij

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft kennisgenomen van de vele klachten van de burgerij met betrekking tot haar dienstverlening. Dikke mensen slanken…