fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Verschillende manieren om afhaal ID-kaarten te versoepelen

GFC NIEUWS- ID-gerechtigde burgers die hun aanvraag voor een Identiteitskaart (ID-kaart) al hebben gedaan op een Bureau voor Burgerzaken (BvB), kunnen op verschillende manieren te weten komen of die kan worden afgehaald, zegt Ida Gonsalves Jardin de Ponte, coördinator van het Centraal Bestand Bevolkingsregister.

SMS-bericht

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft verschillende stappen genomen om burgers in kennis te stellen over de stand van zaken van hun aangevraagde ID-kaart. Dat kan zowel vanuit het comfort van hun huis, als op locatie bij de BvB’s, zegt Gonsalves Jardin de Ponte.

Ten eerste kunnen burgers die een aanvraag hebben gedaan een sms-bericht van het CBB verwachten, waarin wordt vermeld of de kaart al gereed is om te worden afgehaald. Maar dat kan alleen in geval burgers het juiste telefoonnummer hebben doorgegeven bij de aanvraag.

Applicatie CBB website

De burgers kunnen de website van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) raadplegen. Op cbb.gov.sr toetst de burger in de applicatie het aanvraag- en ID-nummer in. Het aanvraag- en ID-nummer zijn te vinden op het afhaalbewijs dat de burger ontvangt wanneer de aanvraag is ingediend. Na deze handeling kan de burger zien wat de status is van zijn of haar aanvraag en als die kan worden afgehaald.

OOK INTERESSANT
Santokhi: "Gevoel natievorming moet leven onder alle bevolkingsgroepen"

Bellen naar voorlichting CBB

Ook kan telefonisch worden nagetrokken wat de status is van de aanvraag. ID-gerechtigden die een aanvraag hebben ingediend, kunnen bellen naar de afdeling Voorlichting van het CBB op het telefoonnummer 494411. In dit geval dienen zij het aanvraag- en ID-nummer door te geven. De ambtenaar die aan de lijn is, geeft dan de opgevraagde informatie door.

Inkijklijsten voor burgers bij BvB

Op de BvB’s zijn lijsten beschikbaar waarin de ID- nummers zijn aangegeven van de ID-kaarten die kunnen worden afgehaald. Burgers kunnen op de BvB’s de lijsten raadplegen. In de lijst moeten zij zoeken naar de eerste twee letters die in hun ID-nummer voorkomen, gevolgd door de cijfers van het nummer. Komt het nummer voor in de lijst, dan kunnen de burgers hun ID bij de balie opvragen, met hun afhaalbewijs.

Ruim twee en dertigduizend (32.000) ID-kaarten liggen bij de verschillende BvB’s gereed om te worden afgehaald. De onlineapplicatie, de lijsten, het voorlichtingsnummer zijn per 9 december 2019 in werking getreden. Deze stappen zijn ondernomen om de afhaalprocedure vlot te doen verlopen.