Verscherpte Covid-maatregelen van 2 – 5 april

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Justitie en Politie dat belast is met de ordehandhaving van de Covid-19-maatregelen is op basis van de laatste ontwikkelingen binnen de samenleving genoodzaakt de veiligheidsmaatregelen vanaf vrijdag 2 april voor de komende feestdagen landelijk aan te scherpen.

In dit kader is bepaald:

Dat vrijdag 2 april en maandag 5 april gelijkgesteld worden met de zondag. Het uitgaansverbod op vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 april gesteld is van 21:00 uur – 05:00 uur. Dit vanwege het feit dat vrijdag 2 en maandag 5 april zijn gelijkgesteld met de zondag.

Alle locaties landelijk met een openbaar karakter mogen niet meer dan 50 bezoekers toelaten. Dit afhankelijk van de beschikbare capaciteit en met in acht neming van de social distance.

Dat de locaties “Wakapasi“ en Palmentuin bewaking krijgen. Het Korps Politie Suriname (KPS) zal hierbij de ondersteuning krijgen van Defensie. De bestuursdienst van Paramaribo Noord-Oost zal ook in dit gebied haar controle uitoefen.

De politiecontrole in de buurten en in het verkeer wordt ook op gevoerd. Bij misstanden zal er niet geschroomd worden om alle ten dienste staande middelen aan te wenden en ook hard op te treden.

Het ministerie van Justitie en Politie doet een beroep op de samenleving om gehoor te geven aan de maatregelen van de regering, zodat wij gezamenlijk de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Overige berichten