Verscherpte controle op grensrivieren

GFC NIEUWS- Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) heeft een instructiemeeting gehad met de politie, brandweer, kustwacht en de douane.
Tijdens deze meeting zijn instructies gegeven voor het verscherpen van de controle op de grensrivieren. Dit deelde NCCR-coördinator, Kolonel Jerry Slijngard, mee tijdens de persconferentie woensdag inzake COVID-19, waarbij overheidsvertegenwoordigers de samenleving dagelijks inlichten over de stand van zaken.
Voor wat betreft de maritieme veiligheid is afgesproken dat binnenkomende vaartuigen, waaronder Venezolaanse schepen en andere grote trawlers, worden gedirigeerd naar de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas). Hier worden zij eerst grondig gecontroleerd voordat zij hun weg verder kunnen vervolgen.
Voor de kleinere boten is te Nieuw-Amsterdam in Commewijne een intakepost opgezet. Op deze post zullen de boten ook eerst gecontroleerd worden en daarna hun weg vervolgen naar hun eindbestemming.
Vracht – en containerschepen worden wel toegelaten om Suriname binnen te varen en bij de haven zullen deze schepen gecontroleerd worden. Deze besluiten zijn genomen om de veiligheid op de Surinaamse wateren te garanderen.

Overige berichten