fbpx
Facebook Pagelike Widget

Verscherpte controle op alle winkels en verkopers van voeding en drank in Para

GFC NIEUWS- Alle eet- en drinkinrichtingen, winkelzaken en verkopers van worst- en vleeswaren in Para worden vanaf vandaag verscherpt gecontroleerd op voedselveiligheid, hygiëne en naleving van de vergunningsvoorwaarden.

Tot zover zijn er veel vervallen producten van de schappen gehaald. Districtscommissaris Armand Jurel wilt correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden om de voedselveiligheid te kunnen garanderen en de orde handhaving op het vergunningen beleid.

Een team samengesteld uit ambtenaren van Handel en Industrie(HI), de politie, brandweer en de bestuursdienst voeren elk, op eigen bevoegdheden, samen de controle uit.

Het team begeeft zich ook in magazijnen voor controle op de wijze van opslag en houdbaarheid van voorradenvoedingsartikelen. Vervallen producten worden direct in beslag genomen en na afstemming met het Openbaar Ministerie vernietigd.

Het team is gedetailleerd de controle aan het uitoefenen, dat alle ongeregeldheden correct worden aangepakt.

In gangbare situaties wordt de gelegenheid geboden aan de vergunninghouder om herstel te plegen binnen een gangbare tijdsduur. Vervolgens zal er hercontrole worden uitgevoerd.

Alle ressorten van Para worden binnen korte tijdsbestek aangedaan.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…