fbpx
Verscherpte beperkingsmaatregelen aangekondigd

GFC NIEUWS- Van maandag 8 juni tot zondag 21 juni gaan winkels open van 7.00 – 14.00 uur. Op de woensdag en zondag zijn alle winkels gesloten. Een gezinslid vanaf 16 jaar mag zich begeven naar de winkel en wel volgens een schema.

Deze verscherpte beperkingsmaatregelen zijn vanavond gepresenteerd door Danielle Veira van het Nationaal Covid-19 Managementteam.

Het schema waaraan men zich dient te houden, ziet er als volgt uit:

Maandag: personen wiens familienaam begint met A,B,C,D,E
Dinsdag: personen met F,G,H,I,J
Donderdag: personen met K,L,M,N,O
Vrijdag: personen P,Q,R,S,
Zaterdag: personen T,U,V,W,X,Y,Z

Eenieder die zich op straat begeeft, moet zich kunnen legitimeren.

Verder is het verplicht om een mond- en neusbedekking op te hebben en de sociale afstand in acht te nemen.

Voor spoedgevallen mag men zich wel op straat begeven, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, huisarts, apotheek, politie, mortuarium of het Psychiatrisch Centrum Suriname.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)