fbpx
Verscherping huidige maatregelen lockdown kan alsnog

GFC NIEUWS- De total lockdown die donderdagavond inging, bevindt zich in de ‘soft stage’.

Dat wil zeggen, dat niet directe de harde maatregelen zijn getroffen maar dat de bestaande maatregelen wel zijn verscherpt. De total lockdown duurt tot en met vrijdag 12 juni om 06.00 uur.

Indien gedurende deze periode zaken niet naar tevredenheid zijn verlopen, zal de overheid genoodzaakt zijn om de maatregelen verder te verscherpen, zegt Danielle Veira van het Covid-19 Managementteam.

Er is aangegeven dat de essentiële diensten normaal hun werkzaamheden uitvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan onder andere veiligheidsdiensten, gezondheidsmedewerkers, vitale afdelingen van nutsbedrijven, pompstations, medische diensten en voedingswinkels.

Meer duidelijkheid hierover kan verkregen worden bij het COVID 19 Managementteam.

Wat niet mogelijk zal zijn, zijn onder meer publieke sportactiviteiten, horeca, contactberoepen en ontspanningsoorden.

De overige regels zoals het samenscholingsverbod van meer dan 5 personen en de gezondheidsregels blijven normaal van kracht.

Het gebruik van een mond – en neusbedekking wordt sterk aanbevolen als men noodzakelijk over straat moet. De grenzen blijven gesloten. Hiermee wil de overheid de verdere verspreiding van Covid-19 tegengaan.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.