fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Verscherping huidige maatregelen lockdown kan alsnog

GFC NIEUWS- De total lockdown die donderdagavond inging, bevindt zich in de ‘soft stage’.
Dat wil zeggen, dat niet directe de harde maatregelen zijn getroffen maar dat de bestaande maatregelen wel zijn verscherpt. De total lockdown duurt tot en met vrijdag 12 juni om 06.00 uur.
Indien gedurende deze periode zaken niet naar tevredenheid zijn verlopen, zal de overheid genoodzaakt zijn om de maatregelen verder te verscherpen, zegt Danielle Veira van het Covid-19 Managementteam.
Er is aangegeven dat de essentiële diensten normaal hun werkzaamheden uitvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan onder andere veiligheidsdiensten, gezondheidsmedewerkers, vitale afdelingen van nutsbedrijven, pompstations, medische diensten en voedingswinkels.
Meer duidelijkheid hierover kan verkregen worden bij het COVID 19 Managementteam.
Wat niet mogelijk zal zijn, zijn onder meer publieke sportactiviteiten, horeca, contactberoepen en ontspanningsoorden.
De overige regels zoals het samenscholingsverbod van meer dan 5 personen en de gezondheidsregels blijven normaal van kracht.
Het gebruik van een mond – en neusbedekking wordt sterk aanbevolen als men noodzakelijk over straat moet. De grenzen blijven gesloten. Hiermee wil de overheid de verdere verspreiding van Covid-19 tegengaan.

OOK INTERESSANT
Vuurwapen, drugssoorten en geld aangetroffen bij twee afzonderlijke woninginvallen