fbpx

Verrassend nieuw onderzoek: het drinken van thee of koffie kan risico op heupfractuur verminderen

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens een nieuwe studie uitgevoerd door voedingswetenschappers aan de Universiteit van Leeds, kan het verhogen van de eiwitinname en het consumeren van regelmatige kopjes thee of koffie het risico op heupfracturen bij vrouwen helpen verminderen.

Uit het onderzoek bleek dat een toename van 25 g eiwit per dag geassocieerd was met een vermindering van gemiddeld 14% van het risico op heupfracturen.

Bovendien onthulde de studie dat elke extra kop thee of koffie die werd geconsumeerd, verband hield met een afname van 4% van het risico op een heupfractuur.

In het tijdschrift Clinical Nutrition merkten de onderzoekers op dat de beschermende voordelen groter waren voor vrouwen met ondergewicht, met een toename van 25 g / dag in eiwitten die hun risico met 45% verminderden.

BEKIJK OOK
Gemiddelde zwangerschapsduur in VS korter dan in Europese landen

Het eiwit kan in elke vorm komen: vlees, zuivel of eieren; en voor mensen met een plantaardig dieet, van bonen, noten of peulvruchten. Drie tot vier eieren zouden ongeveer 25 g eiwit leveren, net als een biefstuk of een stuk zalm. 100g tofu zou ongeveer 17g eiwit opleveren.

Iets meer dan 3% van de vrouwen in de studiegroep kreeg een heupfractuur.