fbpx
Verplichte herregistratie gestrande burgers

GFC NIEUWS- Surinaamse ingezetenen die gestrand zijn in het buitenland moeten zich verplicht (her)registreren op de COVID-19 website.

Invullen van het online formulier is verplicht, omdat dit de Surinaamse autoriteiten alle nodige informatie verschaft om de terugkeer naar Suriname zo goed mogelijk voor te bereiden en uit te voeren.

Aanmelden bij een dichtstbijzijnde diplomatieke post of consulaire missie van de Republiek Suriname is ook aangeraden, ter bevestiging van de noodzaak om terug te keren naar Suriname.

De procedure voor terugkeer naar Suriname te midden van de COVID-19 crisis is als volgt:

1. Invullen van repatriatie formulier (verplicht);
2. Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij de instructies van het NCCR nauwkeurig opvolgen
3. Transport naar overheidsquarantaine locatie;
4. Minimaal 48 uur verblijf in overheidsquarantaine;
5. Bij goedkeuring thuisquarantaine locatie door de Surinaamse autoriteiten, zich onder begeleiding van het NCCR verplaatsen naar het thuisquarantaine adres;
6. Thuisquarantaine is optioneel en alleen mogelijk als betrokkene(n) bereid is/zijn de kosten voor statische beveiliging op zich te nemen;
7. De minimumperiode voor quarantaine is gesteld op minimaal 14 dagen na aankomst in Suriname.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.