fbpx

Verplichte Covid-kosten bij reizen naar Suriname

GFC NIEUWS- Personen die naar Suriname willen reizen, zijn verplicht een hotelfaciliteit van de overheid of betaalde thuisquarantaine te accepteren.
Deze toelichting gaf de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, dinsdag op een persconferentie na commotie die op Schiphol was ontstaan.
De regeling houdt het volgende in:
Je boekt en betaalt vóór vertrek naar Paramaribo je hotelfaciliteit die door de overheid is aangewezen of je betaalt SRD 5000 (100 tot 150 euro per persoon) om thuis te mogen verblijven mét bewaking door een particulier bedrijf.
Aanleiding hiervoor is een incident met een meneer die vorige week naar Suriname is gereisd. De man kreeg toestemming om gratis in zijn huis in quarantaine te mogen gaan. Na 2 dagen bleek de man het huis te hebben verlaten. Weliswaar naar de dokterspolitie omdat hij medische hulp nodig had.
Familieleden in de omgeving van de man zijn gevraagd ook in quarantaine te gaan, maar die zijn aangetroffen in de openbare ruimte. Dit tegen de afspraken in met de overheid. Dit voorval is aanleiding voor minister Ramadhin om mensen nu te laten betalen voor bewaking, wanneer ze thuis in quarantaine gaan.
Passagiers die dinsdag op Zanderij aankwamen vanuit Amsterdam hebben hun stem laten horen. Bij aankomst bleken de mensen niet goed op de hoogte te zijn van de kosten-verplichtingen alvorens ze de Surinaamse luchthaven konden verlaten.
Het over en weer geschreeuw was van dien aard, dat sommige passagiers in afwachting van een besluit zijn heengezonden naar hun thuislocatie in afwachting van follow-up vandaag.
Ook blijkt de verplichte Covid-test die in Nederland moet worden ondergaan, voor onvoorziene kosten te zorgen. Er wordt door passagiers aangegeven dat ze gemiddeld 100 tot 150 euro per persoon, per test, moeten betalen, afhankelijk van welke test-faciliteiten in verschillende steden je gebruik maakt. Wie de test-resultaten niét kan overleggen, kan niét meereizen naar Suriname, hetgeen vandaag ook is gebeurd op Schiphol.
De verplichte quarantaine kosten en de verplichte Covid-test geldt -vooralsnog- voor iedereen die naar Suriname reist, ongeacht of u ingezetene bent of toerist. Eerder maakte de Surinaamse regering bekend dat ze slechts tot 11 oktober vakantiegangers toelaat. Vanaf 12 oktober zullen alleen repatriëringsvluchten worden toegelaten op Surinaamse bodem. Ook deze ingezetenen van Suriname zullen aan gestelde voorwaarden van Covid-test en kosten voor quarantaine moeten voldoen.

BEKIJK OOK
Vijf mannen aangehouden tijdens drugsinval, zesde verdachte meldt zich aan