fbpx

Verplicht COVID- vaccineren om pandemie onder controle te krijgen, stellen wetenschappers voor

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De wereldbevolking, dus ook inwoners van Suriname, zouden subtiel verplicht moeten worden om zich te laten vaccineren tegen COVID- 19.

Dat stellen enkele Amerikaanse wetenschappers voor.

Tijdens een live discussieprogramma woensdagavond op de radio uitten ze hun ernstige bezorgdheid nu blijkt dat de nieuwe besmettelijkere virusvariant uit het Verenigd Koninkrijk ook de Verenigde Staten heeft bereikt.

Volgens hen is de nieuwe virusstam ook al binnengedrongen in Aziatische landen, onder meer in China. De prognose is dat alle continenten het komende jaar geconfronteerd zullen raken met dit veel besmettelijker virus en er steeds meer mensen hiermee besmet zullen raken.

BEKIJK OOK
Het volk blijft maar inleveren: verhoogde SZF- tarieven weer uit onze eigen portemonnees

Ook deskundigen in Nederland laten aan de GFC gezondheidsredactie weten dat het zo snel mogelijk op grote schaal vaccineren van de wereldbevolking momenteel de enige oplossing is om een einde te maken aan de coronapandemie die de wereld ontwricht.

Geopperd wordt om een ieder die al gevaccineerd is een speciale pas te geven. Zonder deze pas zou men onder meer niet meer mogen reizen. Bekeken wordt om nog meer restricties in te bouwen voor diegenen die zich niet willen laten inenten.

Foto : CDC