Verpleegster die flauwviel na COVID- vaccinatie reageert op fake nieuws sociale media

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- In Suriname en de rest van de wereld gaat er een filmpje viraal via sociale media van een verpleegster uit Tennesee (VS) die flauw valt nadat ze een COVID- vaccin kreeg toegediend.

Het filmpje is doelbewust zodanig gemanipuleerd en voorzien van fake informatieteksten dat een heleboel personen in ons land erin zijn gaan geloven dat de vrouw vanwege het toegediende vaccin onwel was geworden.

De persoon die de video op sociale media heeft geplaatst probeert zo expres de indruk te wekken dat de gezondheidswerkster bijwerkingen heeft gehad van het Pfizer vaccin en om die reden is flauw gevallen.

Maar dat blijkt een leugen te zijn. De verpleegster, Tiffany Dover, vertelde verslaggevers dat ze een medische aandoening heeft en vaak flauwvalt. Dat gebeurt zeker een keer per week, vooral wanneer ze pijn heeft. Er zijn meerdere videobeelden van de afgelopen tijd waarin te zien is dat ze bij het minste en geringste flauw valt. Dat ze flauwviel heeft niets te maken met het vaccin.

Op het internet krioelt het van filmpjes en berichten op nep websites die aangeven dat er zelfs mensen zijn overleden na een COVID- vaccinatie. Het blijkt allemaal om fake of verdraaide informatie te gaan, net als het filmpje van deze jonge vrouw die dus vatbaar blijkt te zijn voor flauwvallen! Zie video onderin waarin ze zelf uitleg geeft.

Deskundigen maken zich zorgen over de desinformatie over vaccineren die via sociale media wordt verspreid en vinden het jammer dat zoveel personen de onzinverhalen zo snel geloven.

De Amerikaanse Food And Drugs Administration (FDA) heeft het Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin goedgekeurd na analyse van veiligheidsgegevens uit klinische onderzoeken met meer dan 43.000 deelnemers. Er is nog nooit 1 dode gevallen door toediening van het vaccin, aldus de FDA.

Volgens de FDA zijn de meest gemelde bijwerkingen van het Pfizer vaccin pijn op de injectieplaats, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn, koude rillingen, gewrichtspijn en koorts. Intussen zijn er honderdduizenden mensen gevaccineerd en niemand heeft door toedoen van het vaccin het leven gelaten.  De informatie op het internet over doden door toediening van een vaccin is FAKE!

Overige berichten