fbpx

Verpleegkundigen ’s Lands Hospitaal in het zonnetje gezet, ondanks regen

GFC NIEUWS- De Dag der Verpleging, vandaag 12 mei 2020, is vandaag aangepast gevierd bij het ’s Lands Hospitaal.
Verpleegkundigen zijn, ondanks de regen, toch in het zonnetje gezet. Vooral aan het COVID-19 team is ode gebracht.
De geestelijke, dominee Danielle Dokman, vakbondsvoorzitter Imro Edam, de directie onder leiding van algemeen directeur Dayasankar Mathoera en artiest Cyrill van The More Love Band zijn het erover eens dat het een gedurfd, maar dankbaar initiatief is geweest om COVID-19-patiënten te verplegen. Hiermee hebben ze conform het patroon van de grondlegger van deze dag, Florence Nightingale, uiting gegeven aan de beroepsprincipes.
De dag begon om 06:00 uur ‘s morgens met het hijsen van de Surinaamse en de Verplegingsvlag. Een versierd ziekenhuis gaf nog meer sfeer aan de activiteit. Na het gebed van de predikante, kwam de voorzitter van de Bond Personeel ‘s Lands Hospitaal (BPLH) aan het woord en bedankte alle ziekenhuismedewerkers, maar in het bijzonder de verpleging die de naam van de organisatie hoog hebben gehouden.
Zoals jaarlijks heeft hij ook werknemers gehuldigd die zich extra op bijzondere wijze hebben gekweten van hun taak over de afgelopen periode.
Vanwege de COVID-19 crisis kan in tegenstelling tot voorgaande jaren geen tickets worden gegeven voor buitenlandse vakanties, maar worden ze toerist in eigen land.
Verpleegkundig-directeur Suze Holband is trots op het team en dankte ook hun familieleden voor de offers die gebracht zijn. Van first lady Ingrid Bouterse zijn prijzen ontvangen die toekomen aan de verpleegkundige en verloskundige van het jaar. Het gaat om een fiets, wasmachine, gasfornuis en een zonnepaneel energieapparaat.
De medisch-directeur, Soenita Nannan Panday-Gopisingh, bedankte ook de medici die hebben bijgedragen aan de zorg van de COVID-19 patiënten. Zij noemde de artsen Bernardo Panka, Preveen Banwari en collega Lycke Woittiez van het Diakonessenhuis die ook een bloemetje uitgereikt kregen.
Algemeen-directeur Mathoera prees het team en allen die nog steeds eraan meewerken om de ziekte buiten de deuren van ‘s Lands Hospitaal te houden. Ook de regering kreeg een pluimpje voor de inspanningen die getroost zijn om de medewerkers van de ziekenhuizen tegemoet te komen met een financiële bijdrage om de gevolgen van de crisis enigszins op te vangen die onder andere te merken zijn aan de duurder wordende items in de winkels.
De verpleegkundigen en het publiek werden aan het eind van de activiteit verrast met een kleine bijdrage van Cyrill die hen een hart onder de riem stak en bemoedigde om door te gaan met dit dankbare werk. Om ze te motiveren zong hij zonder begeleiding enkele stichtelijke liederen met hen samen. Het personeel greep zijn aanwezigheid aan om met hem op de gevoelige plaat te worden vastgelegd.
Tot beste verpleegkundige is uitgeroepen zuster Sherida Gason. Beste ziekenverzorgende is geworden broeder Romario van der Bosch. Angela Gangaram werd gekroond tot de beste verloskundige. Broeder Randall Montroos is de beste Operatiekamer assistent van het jaar en zuster Latoya Udenhout de beste verpleegassistente. Sabrina Sookhlal-Jhapsie blonk uit in de categorie administratieve medewerkers.

BEKIJK OOK
Inbreker die Sumatraweg en zijwegen onveilig maakte opgepakt