Verpleegkundigen AZP en Ashiana in de bloemen gezet door stichting Ronnie Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Medisch directeur Lindy Liauw-Kie-Fa , Algemeen directeur Claudia Redan, Verpleegkundige directeur Faucia Niamut en Adolfina Cairo de voorzitter van stichting Ronnie Brunswijk zijn het allen roerend mee eens dat de COVID-19-pandemie ervoor heeft gezorgd dat er veel meer waardering is voor het werk die de verpleegkundigen doen, terwijl ze al jaren hetzelfde werk hebben gedaan.

Voor verpleegkundigen heeft Covid-19 niet alleen een gigantische impact op hun persoonlijke leven, ze staan ook elke dag beroepsmatig in de vuurlinie. Hun moed, engagement en inzet is hartverwarmend. Zo sprak Cairo de zorgverleners de moed toe om het werk die ze de afgelopen tijden hebben verzet te continueren. De eventplanners die ook AZP-medewerkers zijn, zijn ook in de bloemen gezet.

De Dag van de Verpleging wordt elk jaar op 12 mei gehouden. 12 mei 1820 is de geboortedatum van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Sinds 1965 is 12 mei International Nurses Day. In het kader hiervan zijn de verpleegkundigen van AZP in de bloemen gezet. Ook het zorgpersoneel van Huize Ashiana is getrakteerd door de stichting.

“Als deel van onze kleine gemeenschap ben ik me bewust van de extra zware druk die de covid-19 pandemie op u legt. Desondanks blijft u ervoor kiezen om uw medemens met alle liefde, geduld en tact te blijven dienen. Daarvoor ben ik u zeer erkentelijk en dankbaar. Ik vraag de almachtige dan ook u te zegenen en kracht te geven, om het werk waarvoor Hij u geroepen heeft te blijven doen. Nogmaals dank dat u zicht dienstbaar wilt blijven inzetten voor onze medemens,” aldus Cairo.

Overige berichten