fbpx

Veroorzaker dodelijke aanrijding vanochtend dacht dat hij een hond had doodgereden

Niet lang na de melding van de dodelijke aanrijding vanochtend aan de Anton Dragtenweg meldde de 35-jarige autobestuurder Richard B. zich aan op het politiebureau Geyersvlijt. Hij verklaarde dat hij in eerste instantie dacht een hond te hebben aangereden in de Anton Dragtenweg en wel op het weggedeelte waar de overleden fietser was aangetroffen.

Toen hij thuis aan kwam en de schade aan zijn auto zag, kreeg hij het vermoeden dat hij mogelijk een persoon had aangereden. Richard werd vervolgens door de politie onderworpen aan een blaastest. Daarbij kwam vast te staan dat de alcoholpromillage in het lichaam van Richard hoger was dan toegestaan was om aan het verkeer deel te mogen nemen.

OOK INTERESSANT
Leerlingen Gijsbertusstraat brengen bezoek aan hydrocultuurplantenkassen van LVV

De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg omstreeks kwart voor vijf vanochtend de melding binnen. In de Anton Dragtenweg, tussen de Advocaatstraat en de Kasudjiweg, werd het lijk van een man aangetroffen op het wegdek alsook een rijwiel. De verwondingen aan het levenloos lichaam zijn van dien aard dat de politie vooralsnog niet kan doorgeven tot welke bevolkingsgroep de persoon behoort.

Nabestaanden of zij die denken deze fietser te kennen worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Geyersvlijt. Dit politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers 451677 of 453570.

Richard is hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie.(GFC)