Veroorzaker dodelijke aanrijding Mariestraat opgesloten

De 25-jarige Donovan M. werd op maandag 11 februari door familieleden overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

Donovan werd op last van de procureur-generaal bij het hof van justitie in Suriname opgespoord. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een aanrijding met dodelijke afloop aan de Mariestraat te Paramaribo ter hoogte van pand nummer 17.

Deze aanrijding vond plaats op donderdag 8 november 2018. Donovan verliet na de aanrijding de plaats zonder achterlating van zijn personalia en heeft zich niet binnen vier uren na de aanrijding bij de politie gemeld. Daarnaast liet hij het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer in deze is de 37-jarige Alba Javinde-Montano.

Donovan verklaart dat hij op die bewuste dag een app-bericht ontving toen hij over de Mariestraat reed. Terwijl hij het bericht bekeek, kwam zijn voertuig op de andere rijhelft van de weg terecht waar Javinde liep. Hij hoorde plotseling een klap en zag de vrouw op de motorkap van zijn auto.

Donovan reed vervolgens achteruit en kwam Javinde op het wegdek te vallen. Daarna reed hij weg.

De verdachte hield zich in het district Marowijne en Frans-Guyana, omdat hij bang was.

Overige berichten